Numele : Ametistul provine din grecescul “amethystus” cu sensul “ nu este beat “

Compozitie chimica : varietate de cuart :SiO2,cu insertii de Fe3+ .Culoarea de mov este data de impuritatile de fier .

Culoare : violet-deschis , pana la inchis , rosu - violet 

Duritate :7

Luciu : sticlos

Transparenta : transparent,translucid 

Tara de origine : Statele Unite, Marea Britanie,Canada,India,Brazilia,Mexic,Rusia,Sri Lanka,Uruguay,Africa de Est,Siberia 


Piatra recomandata pentru :

Zodii : Berbec , Sagetator , Varsator,Capricorn,Pesti si Fecioara .

Talisman norocos : al Pestilor 

Planeta Guvernatoare: Neptun 

Chakre : (centre de forta asociate )  6 si 7 ( al treilea ochi si coloana )

Polaritate : Yin

Elemen asociat : apa

Arhangheli : Zadkiel


Ametistul este o piatra protectoare cu efecte foarte puternice si cu o vibratie spiritual foarte elevata . Protejeaza impotriva atacurilor psihice si transmute energia in iubire . Are mari puteri vindecatoare,purificatoare si trezeste constiinta spirituala .


Ametistul este extrem de benefic pentru minte , pe care o calmeaza sau o stimuleaza, dupa cum este cazul . In timpul meditatiei indeparteaza gandurile lumesti si conduce la o stare de liniste interioara si de intelegere profunda . Este util in cazurile de insomnie provocata de o minte hiperactiva si ofera o protectie impotriva cosmarurilor recurente . Elimina mania,furia,teama si anxietatea .


Pe langa proprietatile de ordin general, ametistele care au urmatoarele culori au o serie de proprietati aditionale , cum ar fi ametistul violet-lavanda care stimuleaza si calmeaza chakra gatului si cea a inimii amplificand lumina si iubirea in mediul inconjurator . Ametistul chevron stimuleaza cel de-al treilea ochi . Imbunatateste vederea interioara si cea fizica ,avand si un camp energetic puternic vndecatior, care instaureaza armonia la nivelul organelor si stimuleaza sistemul imunitar .


Ametistul este bun pentru eliminarea dependentelor cum ar fi alcoolul,fumatul,drogurile,mancatul excesiv,dulciurilor si diverse alte produse alimentare ,televizor,computer,internet,jocuri de noroc si a influentelor straine nocive .


Ametistul este extrem de benefic pentru minte , pe care o calmeaza sau o stimuleaza, dupa cum este cazul. La nivel mental , ajuta sa va simtiti mai putin agitat , mai focalizat si va controleaza mai bine propriile facultati . Imbunatateste asimilarea noilor idei si face legatura intre cauza si efect .             Aceasta piatra faciliteaza procesul de luare a deciziilor , amplifica bunul simt si revelatiile , carora le da inclusiv conotatii pragmatice. Ametistul echilibreaza excesele emotionale si promoveaza centrarea la acest nivel . 


Usureaza durerile fizice , emotionale si psihologice,alunga stresul psihologic si blocheaza stresul geopatic . Trateaza insomnia si asigura un somn odihnitor . La nivel subtil, ametistul echilibreaza si conecteaza intre ele corpul fizic , cel mental si cel emotional , pe care le centreaza in jurul celui spiritual .Stimuleaza chakra gatului si cea coronara . 


Ametistul reflecta raza purpurie , una dintre culorile celui de-al treiliea ochi, Este culoarea ce poate fi vazuta cateodata la apus ,cand amurgul transforma lumina zilei in intuneric . Este culoarea ce simbolizeaza schimbarea starii de veghe normale in zonele crepusculare ale constiintei alterate . In acele momente incantatoare de energii inalte , ametistul reflecta esenta magiei si abilitatea transformarii unei realitati in alta . 


Amestistul este unul dintre cele mai potrivite cristale pentru meditatie , intrucat culoarea lui este vibratia superioara a celui de-al treilea ochi .


Cristalul poate fi plasat direct pe aceasta zona ( persoana stand culcata pe spate ) ,pentru deschiderea starii meditative . Ametistul ghideaza constiinta in afara cailor gandurilor egocentriste, pe masura ce atrage mintea spre o intelegere mai profunda .Fiind un cristal cu un efect calmant , ametistul poate fi folosit de persoane epuizate de munca , stresate sau aflate in stari mentale deosebite . Este piatra ideala pentru ameliorarea durerilor de cap datorate tensiunii , ori de tip migrena , deoarece linisteste anxietatile mentale care pot provoca asemenea conditii .Este deosebit de util persoanelor cu cosmaruri frecvente . Acestea , inainte de a adormi , vor purta ametistul in dreptul fruntii si il vor programa sa le ghideze mintea in timpul starii de somn,in mod protector, dupa care il vor tine sub perna pe tot parcursul noptii .


Trebuie plasat pe locul afectat , mai ales sub forma de bijuterii . Clusterele si geodele pot fi plasate oriunde in apropiere . Cristalele cu varful ascutit sunt folosite pentru vindecare , varful trebuie orientat fie catre corp, pentru a atrage energie , fie in directia opusa , pentru a disipa energia . Ametistul isi pierde in timp culoarea si proprietatile daca este expus la lumina soarelui .

 

*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .