Numele :  Originea numelui vine de la valea raului Moldau din Cehia

Compozitie chimica :  Sticla naturala de silicati ( 75 % ) + Al, Fe, Ca, Na, K, Mg, Ti, Mn

Culoare  :   Verde, verde inchis

Duritate : 5,5-6,5 friabil

Luciu : sticlos

Transparenta : transparent la opac

Polaritate : Yin

Tara de origine : Cehia

Zodii :  Scorpion, Varsator

Planeta Guvernatoare : Uranus

Chakra : 7

Element asociat : Foc


Moldavitul a fost format intr-o coliziune a meteoritilor cu aproximativ cincisprezece milioane de ani in valea raului Moldau, in republica Ceha. Folosit ca amuleta din epoca paleolitica, moldavitul este fuziunea meteoritilor cu roca pamanteasca topita. Din aceasta cauza, se spune ca moldavitul este piatra celor care simt ca originile lor spirituale se afla in sistemul stelelor Sinius, in Pleiades,Orion sau intr-o alta constelatie sau planeta.

Un vindicator puternic pentru corp, minte si suflet, moldavitul este o alegere excelenta daca, cauza unei boli nu poate fi identificata, tratamentele conventionale nu raspund sau problema este cauzata de poluarea sau de bolile lumii moderne ( in special astmul si tulburarile impulsurilor electrice din creier ) .

Imbunatateste echilibrul mental, deschide mintea catre noi experiente, faciliteaza starea de spirit modificata ( cum ar fi : meditatie, vise si hipnoza )

Energia moldavitului poate amplifica in mare masura efectele celorlalte cristale, stimuland vibratia lor cea mai inalta. Moldavitul conduce in cele mai inalte dimensiuni spirituale si facilitteaza procesul ascensiunii. Moldavitul are o o vibratie extreme de inalta care deschide chakrele, elimina blocajele de la nivelul lor si le aliniaza.  Rezoneaza cu cu chakra coronara, pe care o deschide, permitand astfel primirea celei mai inalte calauziri spirituale. Moldavitul amplifica empatia si compasiunea.

Moldavitul este bun pentru contracararea cinismului și conectează chiar și cel mai obosit adult cu minunile universului. Elimină îndoielile, chiar și atunci când cauza este necunoscută, și calmează îngrijorarea cu privire la bani oferind soluții care nu au fost luate în considerare anterior.Moldavitul  este un ajutor puternic pentru meditație, precum și pentru creșterea sensibilității la orientare, intuiție și telepatie și abilitatea de a înțelege mesajele trimise din taramurile superioare. Ajută la reținerea memoriei și protejează împotriva degenerării mentale.Moldavitul este un talisman trimis pe Pământ pentru trezire spirituală, transformare și evolutie. Facilitează o legătură puternică, clară și directă între conștiința omului și sursa universala.

Rezonarea cu moldavitul creează și o energie de protecție spirituală. Împiedică energiile și entitățile negative să se conecteze sau să se agațe de aura lor și ajută la deconectarea de la atașamentele personale nesănătoase.La nivel mental, moldavitul iti prezinta idei neconventionale si inspirate, inclusiv solutii neasteptate.La nivel fizic, moldavitul poate declansa in corp un val urias de energie, cu efecte metafizice.

Este un ajutor puternic în cultivare, indiferent dacă este vorba de relații de familie sau de o nouă afacere. Este perfect pentru a mentine  un proiect la termen și o viață pe drumul cel bun.


*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .