Cristalul de stanca

Posted by universulcri 12.05.2016 2 Comment(s)

Denumire :  Din greceasca krystallos – gheata,cristal

Compozitie chimica :  Sio2 ( varietate de cuart )

Culoare  :   incolor,cateodata alb-laptos

Duritate : 7, friabil

Luciu : sticlos

Transparenta :  transparent

Polaritate : Yin si Yang

Tara de origine : India,Sri-Lanka,SUA,Romania,Rusia,Ucraina,Kazahstan,Georgia,Germania,Cehia,Italia,Polonia .

 

Piatra recomandata pentru :

 

Zodii :   Toate zodile

Planeta Guvernatoare : Soarele si Luna

Chakra : cristalul are efect energizant asupra tuturor chakrelor .Cristalele cu varf sunt bune pentru starile meditative, cu incarcatura psihica. Energizeaza chakrele superioare ( trebuie purtat cu varful in jos )   

Element asociat : apa

Arhanghel : Gabriel

 

       Este cuartul incolor si transparent , are umbra alba si nu prezinta pleocroism,uneori se foloseste si denumirea de cuart alb ,desi aceasta poate crea confuzii cu varietatea cuart laptos ( care nu este transparent ) .Pentru cuartul comun incolor si transparent se foloseste denumirea de hialin.

       Albul rezulta prin insumarea tuturor culorilor , de aceea aceasta varietate de cuart este pusa in conexiune cu central supreme si cu albul stralucitor,fiind folosita ( ca si zirconul alb ) drept subtituent pentru diamante, desi, tinand cont de compozitia si structura chimica , efectele subtile difera net ( nimic nu poate inlocui diamantul; cel mult , il poate aproxima;simpla asemanare de culoare este departe de a fi suficienta ), Cuvintele cheie sunt claritate, puritate,elevare – constiinta si, o data cu ea, intreaga structura energetic capata aceste atribute.Cristalul de stanca limpezeste,curate,rafineaza.

       Cunoscut inca din Mezolitic, cristalul de stanca era vandut de romani sub numele de gheata pietrificata. Teofrast il denumea krystallos, iar Pliniu il mentioneaza si el. Denumirea de cristal a fost data de Agricola ( 1529 ) . Civilizatiile rasaritene considerau cuartul o piatra a rabdarii si a perfectiunii, iar in Tibet era folosit ca leac in tratarea ranilor. Sferele confectionate din cristal de stanca erau folosite in vrajitorie. Se credea ca bautul din pahare de cristal de stanca previne durerile de dinti.

       Revitalizeaza organismul,neutralizeaza radiatiile,utilizat in tratarea afectiunilor stomacului si inimii;descarcati piatra in apa, apoi o reincarcati pentru scurt timp la soare.

       La nivel spiritual ,ridica energia pe frecventa sa  cea mai inalta de vibratie. Acest cristal stocheaza informatii la fel ca un computer natural, fiind o veritabila biblioteca spirituala ce asteapta sa fie accesata. Cuartul are capacitatea de a dizolva semintele karmice . Este folosit in meditatie filtrand si respingand distragerile , este cel mai eficient receptor al programarii

       La nivel mental, cristalul de stanca imbunatateste capacitatea de concentrare si stimuleaza memoria. Economiseste energia pe toate nivelele .

       Cristalul de stanca este un mare vindecator si poate fi folosit pentru orice boala . Stimuleaza sistemul imunitar si echilibreaza intregul corp fiind ideal cat si pentru alinarea arsurilor. Armonizeaza chakrele si aliniaza corpurile subtile. 

 

 

*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .

 

2 Comment(s)

nimu andrei:
12.10.2016, 09:34:17 AM
Reply

va rog sa-m spuneti daca a cumparat cineva o recomandare,multumesc.

Leo:
27.03.2018, 08:49:20 PM
Reply

Nu vad dimensiuni...!

Leave a Comment