Numele :  provine din latinescul “carnis”, datorita culorii sale rosii, brun-roscate sau rosu portocaliu.Egiptenii spuneau ca aduce pace si armonie, alunga depresia, ajuta in vindecare, sporeste curajul si dezvolta energiile sexuale.

Compozitie chimica :  SiO2 , varietate de cuart (calcedonie) de culoare portocalie. Culoarea este mai densa in functie de continutul de fier. 

Culori : rosu-inchis,portocaliu-rosu,rosu-brun.

Duritate : 6-7

Luciu : sticlos,gras,mat

Transparenta : translucida

Tara de origine : Marea Britanie ,Cehia, Slovacia,Peru,Islanda ,Romania


Piatra este recomandata pentru

Zodii : Berbec,Rac,Leu,Fecioara,Capricorn.

Talisman Norocos : al Fecioarei 

Chakre : 1,2,3,4,5 

Polaritate : Yang

Element asociat : Foc

Arhanghel ; SANDALFON


Carneolul te ajuta sa te centrezi si sa te ancorezi in realitatea prezenta . Este o piatra a stabilizarii cu o energie foarte inalta , excelenta pentru reablilitarea vitalitatii si a motivatiei . La nivel psihologic ,carneolul faciliteaza acceptarea de demult ciclurilor vietii si elimina teama de moarte . Confera curaj , alunga apatia si motiveaza obtinerea succesului in afaceri si in alte domenii ale vietii .


Carneolul confera o mare vitalitate. Stimuleaza metabolismul,influenteaza organelle genital feminine si sporeste fertilitatea .


Opreste hemoragiile,scade febra,intareste inima,revitalizeaza,


Carneolul este exploatat de peste 2000 de ani , pentru confectionarea sigiliilor,bijuteriilor si obiectelor decorative,Se credea ca apara oamenii de certuri , de dureri de dinti, si boli psihice ,calmeaza nervii si aduce fericirea .  


Carneolul ajuta la increderea de sine si la propriile perceptii , conduce la cauzele profunde ale lucrurilor care te motiveaza si te ajuta sa transcezi conditionarea negativa si sa devii statornic . La nivel mental , carneolul imbunatateste capacitatea analitica si clarifica perceptia . Alunga gandurile efemere in timpul meditatiei si ii readuce pe visatori cu picioarele pe pamant . Amplifica puterea de concentrare si disipa letargia mentala . La nivel emotional , aceasta piatra este un protector puternic impotriva invidiei ,furiei si resentimentelor , deopotriva ale tale si ale altor persoane . Calmeaza mania si alunga negativitatea emotionala , inlocuind-o cu pofta de viata . 


Reunind in apa vibratiile pamantului si ale focului , carneolul confera elan si consistenta . Actiunea lui reverbereaza predominant in triada inferioara a focarelor energetice, avandu-l ca pivot pe cel sexual , dar rasfrangandu-se si dedesubt, spre eficienta ,inlatura ceea ce este redundant si dispersant , lasand loc numai pentru aspectele direct utilizabile, palpabile, cu valoare realizatoare si cu o orientare distincta catre  problemele materiale .Ajutat de carneol , individul isi gaseste propriul drum , isi defineste si isi urmeaza calea ,asimileaza planul fizic , din care isi hraneste puterea creatoare cu impact direct.


Carneolul actioneaza fara cusur si la obiect , cu o finalitate precis conturata . Se integreaza in relatii prin fapte si atitudini constructive.Dobandeste eficienta in interactiunile sociale si putere de convingere . Isi da seama de ceea ce poate face si isi aduna fortele , isi mobilizeaza potentialul pentru a se manifesta coerent ,zamislind forme si rezultate imediat aplicabile si ia in stapanire realitatea concreta ,drept fundament stabil pentru actiunile sale practice , ca si pentru explorarea lumilor subtile . 


Trebuie purtat ca pandantiv sau breloc ( la centura ) , ori plasat pe locul afectat ( in contact cu pielea ) .Daca este plasat langa usa de la intrare , invoca protectia si invita abundenta .*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .