Numele : Provine din singaleza (Sri Lanka ) turamali-care atrage cenusa , este o piatra samanica .

Compozitie chimica : WX3Y6(BO3)3SiO18(O,OH,F)4 , silicat , dioxid de siliciu

Culoare  : roz,albastru,verde,galben,brun,negru,multicolor

Duritate : 7-7,5

Luciu : sticlos

Transparenta : transparent pana la opac 

Polaritate : Yin 

Tara de origine : Sri Lanka , Brazilia , Africa , Statele Unite , Australia de Vest , Italia


Piatra recomandata pentru :

Zodii : Berbec , Gemeni , Rac( turmlina roz ) ,Taur ( turmalina neagra ) , Gemeni , Leu  ( turmalina verde )

Planeta Guvernatoare : Saturn 

Chakra : 1 

Element asociat : pamant 

 

In 1703 ,marinarii olandezi au adus prima oara in Europa turmalina,numita pe atunci turamali,din Sri Lanka. Varietatea a fost folosita inca de atunci ca gema . Datorita proprietatilor ei electrice, turmalina , a fost adesea utilizata pentru transferul de energie .


Turmalina curata , purifica , si transforma energia densa intr-o frecventa mai inalta . Ancoreaza energia spirituala , purifica , si echilibreaza toate chakrele si formeaza un scut protector in jurul corpului .


La nivel psihologic , turmalina ajuta la intelegerea de sine , dar si la mai buna intelegere a celorlalti oameni . Este si un puternic vindecator la nivel mental , echilibrand cele doua emisfere cerebrale si transmuta tiparele mentale in tipare pozitive


Striatile turmalinei amplifica,curgerea energiei . De aceea , aceasta piatra este ideala pentru vindecare,energizare si eliminarea blocajelor.


Turmalina neagra protejeaza impotriva telefoanelor mobile,a smogului electromagnetic,a radiatilor, a atacurilor psihice, a farmecelor si a deochiului , pe scurt , a energiilor de orice fel .


Elimina gandurile negre si promoveaza o atitudine detasata si obiectiva, care favorizeaza gandirea clara si rationala .Turmalina este o piatra samanica ce confera protectie in timpul ritualurilor .Poate fi folosita pentru ghicitul in globul de cristal. In mod traditional , a fost folosita pentru a indica faptasii crimelor sau pe cei care au provocat necazuri , indicand de asemenea directia buna in care trebuie sa mergi . 


Turmalina are o puternica afinitate cu energiile device ( ale spiritelor naturii ) , motiv pentru care este extrem de benefica in gradini sau pe langa plante . Poate actiona ca insecticid natural , ferind plantele de daunatori , daca este ingropata in sol , accelereaza cresterea plantelor si le mentine starea de sanatate . 


Aceasta piatra aliniaza procesele mentale,chakrele si invelisul biomagnetic . Este utila in tratamentul paranoiei si al dislexiei, caci imbunatateste coordonarea ochi-mana , dar si asimilarea si traducerea informatiilor codificate . 


La nivel emotional,turmalina rosie,cea galbena si cea maro au efecte benefice asupra sexualitatii,conectand disfunctiile emotionale care stau de multe ori la baza pierderii libidoului . Turmalina elimina tensiunile , motiv pentru care este extrem de benefica pentru ajustarea coloanei vertebrale . Echilibreaza energia masculina cu cea feminina in interiorul corpului fizic . 


Turmalina este piatra alternativa a lunii octombrie si a zodiei Balantei , numerologic fiind asociata cu 11 , prin reductie , da valoare 2 ,deci asocierea sa numerologica dubla este 11/2 . Reflecta energiile negre , in loc de a le absorbi . Ea ajuta in formarea unui scut ce are menirea sa imunizeze persoana in fata efectelor vatamatoare ale influentelor fizice si psihice . Se poate folosi, de asemenea , pentru neutralizarea propriilor energii negative, cum ar fi furia , supararea, gelozia , insecuritatea si prin purtarea unei asemenea pietre se diminueaza puternic tendintele neurotice . 


Turmalina neagra este una dintre cele mai folositoare pietre atunci cand se incearca pamantarea energiilor spirituale . In asemenea cazuri este ideal sa fie plasata pe chakrele inferioare , in timpul sedintelor de cristaloterapie , pentru a canaliza si utiliza in corp energiile chakrelor superioare . 


Trebuie purtata sau plasata pe locul afectat. Pentru a stimula meridianele, trebuie plasata cu varful in directia curgerii energiei. Esentele din aceasta piatra sunt minunate, operand rapid si eficient . 


*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .