Compozitie chimica :  Sio2 ( varietate de cuart )

Culoare  :   Verde, verde- inchis, rosu, galben, albastru

Duritate : 6.5 – 7

Luciu : sticlos,gras

Transparenta :  opac

Polaritate : Yang

Tara de origine : Italia, Brazilia, China, India, Rusia, Tibet, Nepal

Piatra recomandata pentru :

Zodii :    Gemeni, Balanta, Berbec,

Planeta Guvernatoare : Mercur

Chakra : inima

Element asociat : pamant

Arhanghel : Rafael

 

Aventurinul este o varietate de cuarț caracterizată prin incluziuni strălucitoare de mică sau alte minerale care dau un efect strălucitor pietrei, numită aventură, deosebit de remarcabilă atunci când este zdrobită sau lustruită. Numele său este derivat din italiană "o ventura" sau "all'avventura", adică "întâmplător", și se referă la sticla italiană din anii 1700, produsă atunci când un lucrător a aruncat accidental piliturile metalice într-o cuvă de sticlă topită. Odată răcit, rezultatul a fost plăcut cu paietele iridescent distanțate la întâmplare și au fost folosite pentru a face bijuterii și alte articole.

Se spune că Aventurinul este benefic în toate domeniile creativității, imaginației, intelectului și clarității mentale. Se spune că sporește prosperitatea și aduce succesul carierei. Este o piatră blândă, care dă un sentiment de calm și echilibru și îmbunătățește fericirea. De asemenea, îi ajută pe oameni să vadă alternative și potențial în toate situațiile, oferind o perspectivă pozitivă, curaj și forță interioară. Se mai spune că aduce noroc, mai ales în jocurile de noroc. Aventurinul verde este, de asemenea, o piatră mistică a prosperității. Aventurinul aduce prietenie în viața cuiva. Este, de asemenea, o piatră a energiilor de protecție. Folclorul și literatura metafizică spun că este benefic pentru sânge, sistemul circulator, echilibrarea tensiunii arteriale, probleme sinusale, greață, dureri de cap, sănătate generală, alergii, eczeme, febră și tulburări de somn.

Aventurinul este cel mai frecvent verde, deși se formează și în albastru, roșu până la roșu-maroniu, purpuriu, portocaliu sau piersic, galben și gri argint. Este în mare parte translucid, dar o suprapunere a unui mineral inclus poate face ca acesta să fie opac. Culoarea verde Aventurin provine din particulele Fushite din cadrul cuartului, în timp ce nuanțele de roșu, maro și portocal sunt atribuite incluziunilor de Hematit sau Goethit. Piersica si Aventurinul galben includ pirite cu cristale de Mica, avemturinul albastru contine incluziuni de Dumortierit, in timp ce soiul purpuriu este colorat de Lepidolit.

Aventurinul este o piatra foarte pozitiva si are o conexiune puternica cu lumea spiritelor naturii fiind de asemenea folosit pentru protectia gradinilor si caselor impotriva stresului geopatic.La nivel psihologiv aventurinul intareste calitatile de lider si stimuleaza procesul de luare a deciziilor. Promoveaza compaisunea, empatia si perseverenta.Stabilizeaza starea mentala, stimuleaza perceptia si sustine creativitatea. Calmeaza mania si starea de iritare. Aventurinul verde este cunoscut drept "piatra de oportunitate", considerată a fi cea mai norocoasă dintre toate cristalele, mai ales în ceea ce privește manifestarea prosperității și bogăției, sau pentru sporirea favorurilor în competiții sau jocuri de noroc.Energia sa câștigătoare îl transformă într-un aliat excelent pentru creșterea șanselor în orice situație.


Această piatră frumoasă, nu este doar un atractor de noroc, dar una care aliniază condițiile astfel încât "oportunitatea" este inevitabilă. Aventurinul verde eliberează modele vechi, obiceiuri și dezamăgiri, astfel încât să se poată produce o nouă creștere. El aduce optimism și o dorință de viață, permițându-i să avanseze cu încredere și să accepte schimbarea. Îmbunătățește creativitatea și motivația și încurajează perseverența în manevrarea obstacolelor vieții. De asemenea, întărește hotărârea și amplifică calitățile de conducere, injectând un simț al umorului și deschiderii față de ideile altora

 

*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .