Ametist- Una dintre cele mai senine pietre care există, Ametistul poate ameliora tot felul de dureri, în special durerile de cap și migrenele.

De asemenea, facilitează un somn bun și sănătos și oferă putere pozitivă celor care încearcă să se îndepărteze de dependențe precum drogurile, alcoolul, fumatul și cofeina.

Imbunătățeste intuiția, calmează semnalele neuronale pentru a restabili un sentiment de calm al sistemului nervos.

Se crede că ametistul are proprietăți vindecătoare care protejează purtătorul de energiile negative.În antichitate, se credea că ametistul natural ar putea purifica organismul de toate toxinele.

Grecii antici credeau că piatra îl protejează pe purtător de beție și îi permitea să păstreze o mentalitate echilibrată.

Vinul a fost sorbit din pahare care încorporau pietre de ametist pentru a preveni beația, iar pietrele puse pe bolnavi pentru a elimina infecția.

Pe lângă proprietățile fizice și beneficiile ametistului, culoarea violetă a pietrei este un tranchilizant natural.

Se spune că alungă furia, ajută la gestionarea fricilor și a furiei și calmează furia și anxietatea.

Alte beneficii considerate ale ametistului includ capacitatea de a atenua tristețea și durerea și de a dizolva negativitatea.

Culoarea acestei bijuterii este, de asemenea, conectată cu activarea conștientizării spirituale, primirea energiilor intuitive și îmbunătățirea abilităților psihice.


Cuart Roz- Proprietățile vindecătoare ale Cuartului Roz/Cuarțului trandafir sunt de obicei atașate bucuriei, abundenței, dragostei și, de asemenea, energiei vindecatoare.

Fizic se spune ca este capabil să prevină atacurile de cord și tromboza.

De-a lungul istoriei, există înregistrări ale viitoarelor mame care au folosit cuarț roz în timpul sarcinii.

Oamenii spun că acesta este capabil să protejeze copilul nenăscut precum și mama pe tot parcursul celor 9 luni de sarcină.
Acest lucru se datorează energiei feminine puternice asociate cu această piatră.

Ajută la curgerea liberă a energiei amoroase și, de asemenea, se știe că creează legături incredibil de puternice între o mamă și copilul ei.
În multe părți ale lumii, este denumită Piatra Inimii, un nume potrivit pentru o piatră cu proprietăți vindecătoare strâns legate de inimă.

Poate fi folosit pentru a ajuta la vindecarea traumei sau a altor răni emoționale.

Pentru cei care doresc mai multă dragoste să facă parte din viața lor, Cuartul Roz poate ajuta.

Acesta poate pune accent pe dragostea romantică, dar poate amplifica și alte forme de iubire, cum ar fi compasiunea și prietenia.

Asadar, din punct de vedere fizic, ține inima și circulația în frâu, emoțional se asigură că trăiești în armonie și iei decizii iubitoare care îți vor fi de folos.


Piatra Lunii- Bogată în energie feminină și un echilibrant al emoțiilor puternice, Piatra Lunii ne ajuta să scăpăm de frică și anxietate.

De asemenea, ajută la vindecare și aduce energie puternică sistemului reproducător feminin și ajută la ameliorarea durerilor menstruale și problemelor hormonale.

Se crede că aspectele despre noi înșine pe care le asociem cu feminitatea sunt activate și întărite prin proprietățile vindecătoare ale cristalului de Piatra Lunii. Acestea includ intuiția, pasiunea, abundența, energia și multe altele.

Dacă te simți deconectat de la latura ta feminină, Piatra Lunii poate readuce energiile tale masculine și feminine în echilibru. Acest lucru este incredibil de esențial în societatea de astăzi, stresantă și centrată pe carieră.

Datorită conexiunii sale simbolice cu luna, se crede că piatra lunii reprezintă, de asemenea, noi începuturi.

Așa cum luna crește și se estompează treptat doar pentru a reapărea la nesfârșit pe cerul nopții, la fel și piatra lunii ne conectează la puterea interioara.


Citrin- Pregatit oricand să aducă o explozie de energie și să detoxifice organismul, Citrinul menține organele sanatoase și vă poate scoate din orice tip de criză.

De asemenea, ajută la tratarea depresiei și a anxietății, aducând cu sine perspectiva sa însorită.

În sens emoțional, se spune că Citrinul îl ajută pe purtător să-și întărească stima de sine. De asemenea, se crede că citrinul poate aduce un flux de energie mai pozitiv și mai vibrant în interiorul și în jurul corpului.
Într-un sens fizic, proprietățile vindecătoare ale citrinului includ îmbunătățirea digestiei și întărirea rezistenței.

În cele mai vechi timpuri, vindecătorii foloseau aceste pietre pentru a purifica organismul de toxine, pentru a îmbunătăți circulația sângelui și pentru a întări sistemul imunitar.

În esență, vă puteți gândi la citrin ca la un izvor termal natural sub formă de pietre prețioase! Piatra a fost folosită și ca mijloc de a evita bolile și de a se proteja de șerpii veninoși.


Aventurin- Aventurinul este un cristal excelent de purtat in perioadele de criza, reducând bătăile inimii și asigurându-te că sistemele tale circulatorii sunt în ordine.

Acest cristal sprijină întregul sistem (cu accent pe inimă și sânge) pentru a vă asigura că sunteți puternic, capabil și sănătos pentru totdeauna.

Aventurinul încurajează calitățile de conducere, în timp ce vă ajuta in procesele de luare a deciziilor. În plus, vă sporește capacitatea de rezistență.

Aventurinul calmează anxietatea profesională în timp ce stimulează claritatea mentală, creativitatea și compasiunea.
La nivel fizic, este cunoscută pentru ca promoveaza funcționarea sănătoasă a glandei timus, susținând în același timp și sistemul nervos.

Profesioniștii din domeniul sănătății holistice cred că ajută la echilibrarea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului.

Dacă ați întâmpinat dificultăți în a pierde sau a câștiga în greutate, un cristal de aventurină poate ajuta la stimularea unei rate metabolice sănătoase.


Carneol- Carneolul/Carnelianul/Cornalina este un cristal vindecător dintr-un motiv, este capabil să vindece corpul, mintea și sufletul.

Proprietățile sale și conexiunea cu Chakrele îi permit să ne ajute în diferite aspecte ale vieții noastre.

Carneolul sporeste nivelul de energie și motivatie. Te ajuta sa fii mai activ – fie sub formă de exerciții fizice sau doar încurajându-ti mintea să fie mai implicată.

Acest lucru se datorează faptului că aqcesta poate ajuta la stimularea mușchilor și permite oxigenului să curgă lin în interiorul corpului. Natura caldă a pietrei ajută și vă permite să vă simțiți „mai liber”.

Această bijuterie roșie dă și o mână de ajutor atunci când vine vorba și de problemele legate de circulația sângelui și de fertilitate.

Prin urmare, dacă întâmpinați dificultăți în acest domeniu, luați în considerare utilizarea Carneolului pentru a vă oferi un mic ajutor în dormitor.


Cuart Fumuriu- La fel ca toți membrii familiei cuarțului, această piatră fumurie este un mare amplificator de energie și aduce elemente purificare și eliberare.

Cuartul Fumuriu este o piatră excelentă pentru a vă menține stabil și fără stres, chiar și atunci când vă confruntați cu vremuri dificile.

Deoarece stresul are un impact major asupra organismului, această piatră vă poate ajuta cu efectele secundare fizice ale epuizării.

De asemenea, poate risipi energia negativă, detoxifică corpul și câmpul energetic de vibrațiile inferioare, protejează corpul de radiații și vindecă problemele de digestie.

Cuarțul fumuriu este o piatră incredibilă pentru împământare.

Ne poate ajuta să ameliorăm simptomele depresiei, anxietății și să aducem un sentiment de calm și seninătate în viața noastră.

De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea comunicării, la manifestarea viselor în realitate și la îmbunătățirea intuiției.

Nu este de mirare că acest cristal este favoritul din toate timpurile al majorității iubitorilor de cristale, beneficiile și proprietățile sale vindecătoare se întind in numeroase sfere de la minte, la suflet si corp.


Cristal de Stanca- Cunoscuta si ca piatra maestru vindecător si parintele tuturor cuarturilor, Cristalul de Stanca este uimitor la amplificarea energiei și la activarea chakrelor.

Sănătatea și bunăstarea ta completă pot fi la maximum atunci când toate punctele tale de energie sunt clare.

Această piatră curăță, de asemenea, organele și îmbunătățește memoria, ceea ce este foarte important pentru a vă menține mintea ascuțită.

Piatra atrage toată energia negativă și ajută la neutralizarea oricărei radiații de fundal. Aceasta include smogul electromagnetic și emanațiile petrochimice.
Este un mare vindecător prin faptul că este capabil să-ți revitalizeze planurile emoționale, mentale, fizice și spirituale.

Piatra acționează ca un purificator pentru suflet și, la rândul său, îmbunătățește abilitățile psihice, ajută la concentrare și îmbunătățește memoria.

Una peste alta, cristalul readuce corpul la echilibru, creând armonie între chakre și aliniind corpul spiritual.


Jasp Heliotrop- Piatra preferata de catre razboinici, numita si Piatra Sangelui, a fost o amuletă obișnuită pe câmpul de luptă.

Nu numai că a adus putere și curaj purtătorului, dar a menținut circulația sângelui și s-a asigurat că rănile nu devin fatale.

Această piatră de protecție elimină, de asemenea, sentimentele de agresivitate și nerăbdare care pot avea un impact asupra tensiunii arteriale.

Se consideră că oferă îndrumări și curaj celor care au cea mai mare nevoie. Când vine vorba de legături familiale și potențiale neînțelegeri, Jaspul Heliotrop poate ajuta la atenuarea acestor dificultăți și la cultivarea unui mediu încurajator.
Dacă îți lipsește motivația sau claritatea atunci când iei decizii sau pur și simplu ai nevoie de un impuls mental, se spune că această piatră te ajută să te revitalizeze și să mărească nivelul de energie.
Pentru imunitate sporită și protecție împotriva bolilor, pietrele de sânge au fost folosite pentru a stimula sistemul imunitar și a lupta împotriva infecțiilor, inflamațiilor, răcelilor și gripei.

De asemenea, se pretinde că vă sporește intuiția, stimulează visarea și crește creativitatea.
Dintr-o perspectivă mistică și magică, se crede că piatra valorifică puterea vremii. Se crede că aduce vânturile schimbării sau ploile pentru a vă spăla durerea.


Ochi de Tigru- Ochiul de tigru vă poate stimula metabolismul, vă poate crește motivația și, de asemenea, vă poate îmbunătăți viața sexuală. Risipește energiile negative și canalizează energiile pozitive in prezent.

Proprietățile acestui cristal te vor ajuta să trăiești mai îndrăzneț, să preiei viața cu mai mult curaj și să ataci provocările cu mai multă înverșunare.

Te sprijină și este o modalitate minunată de a depăși frica și de a-ți asuma mai multe riscuri în toate domeniile vieții.
Proprietățile vindecătoare inerente Ochiului de Tigru provin din combinarea elementelor solare și terestre.

Aceasta înseamnă că este la fel de inspirat, pe atât de temeinic. Aspectul său se potrivește cu energia sa puternică, așa cum seamănă cu pisica solitară după care poartă numele.
Colorația sa îndrăzneață este la fel de decisivă precum sunt proprietățile sale vindecătoare. Acest lucru îi permite Ochiului de Tigru să echilibreze stările emoționale negative și să creeze ajustări mentale pozitive.


*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .