Compozitie chimica :  Dioxid de siliciu , SiO2
Culoare  :   brun deschis, gri-brun,brun,negru-brun, varietatea neagra se numeste morion
Duritate : 7, friabil
Luciu : sticlos
Transparenta :  transparent la translucid, opac
Polaritate : Yin si Yang
Tara de origine : Brazilia,SUA,Africa,Japonia,Australia,Rusia,Cehia,Germania,Polonia,Spania .


Piatra recomandata pentru :
Zodii :   Fecioara, Balanta, Sagetator, Capricorn
Planeta Guvernatoare : -
Chakra : 1  
Element asociat : Foc
Arhanghel : Metatron
 

Cuartul fumuriu este una dintre cele mai eficiente pietre de ancorare in dimensiunea fizica, dar eleveaza vibratiile in timpul meditatiei. Aceasta piatra protectoare are o conexiune puternica  cu Pamantul si cu chakrele bazale,promovand grija pentru mediul inconjurator impotriva stresului. Ajuta la tolerarea detasata a perioadelor dificile si la luarea marilor hotarari.

Prin ancorarea energiei spirituale si prin neutralizarea vibratiilor negative,cuartul fumuriu anuleaza stresul geopatic,absoarbe smogul electromagnetic si faciliteaza eliminarea si detoxificarea pe toate nivelele.Atrage in schimb o vibratie pozitiva,care umple spatiul astfel creat. Cuartul fumuriu te invata cum sa lasi in urma ta toate lucrurile de care nu mai ai nevoie.Poate fi folosit pentru protejarea chakrei Pamantului,situata sub talpi si a corzii energetice care face legatura cu centrul pamantului atunci cand te aflii intr-o zona cu o energie telurica perturbata.

Cuartul fumuriu curata si protejeaza corpul astral de rezonante si influxuri joase,aduce claritate si directive in lumea anarhica a tendintelor bazale,animalice,fiind util pentru oamenii care uita de ei si se transforma in niste automate sau lighioane din cauza preocuparii excesive,sau chiar exclusive ,pentru problemele brute ale existentei.

Cuartul fumuriu aduce o strafulgerare  de lumina intr-o lume aparent necunoscuta si care acum se lasa explorata.Uneste interiorul cu exteriorul si ajuta individul sa inteleaga ca pretutindeni exista aceeasi ordine ultima.Aduce limpezimea de a percepe legaturile subtile acolo unde totul pare aleatoriu si fara sens .

Cuartul fumuriu ridica moralul si inlatura depresia, gandurile negre si emotiile negative. Este util in bolile psihosomatice: de la turlburarile strict functionale pana la cea mai severa maladie a corpului fizic,cancerul.

Multe dintre efectele lui subtile se leaga de rezonanta cu central bazal aducand stabilitate si ancorand in lumea fizica si vitalizand prin aport de energii dense,capabile sa asigure sustinerea,fundamental energetic si material.
Este util pentru debarasarea de energiile excedentare,nocive,degradante,fiind recomandat celor hiperactivi,carora le aduce stabilitatea si ancorarea in realitatea momentului prezent de care au nevoie.

La nivel mental ,cuartul fumuriu promoveaza gandirea pragmatica si pozitiva.Poate fi folosit pentru ghicitul in globul de cristal, in scopul obtinerii unei perspective clare si a eliminarii fricii de esec.Dizolva contradictiile,stimuleaza puterea de concentrare si corecteaza dificultatile de comunicare. Cuartul fumuriu faciliteaza oscilatia mintii intre starile alfa si beta si linisteste mintea in vederea meditatiei.

Cuartul fumuriu este extrem de eficient in tratarea bolilor abdominale,a soldurilor si picioarelor.Elimina durerile,inclusiv cele de cap, si are efecte benefice asupra sistemului reproducator, a celui muscular si a celui nervos,precum si asupra inimii.

Poate fi plasat pe orice parte corporala ,dar se recomanda indeosebi plasarea sa pe chakra bazala.Poate fi tinut sub perna,pus langa telefon sau pe o linie telurica de stres geopatic.Poate fi purtat sub forma de pandantiv pe perioade lungi de timp.Pentru eliminarea stresului,ia cate un cristal de cuart fumuriu in fiecare mana si stai linistit cateva secunde.Plasat pe un loc dureros,dizolva durerea.Daca este plasat cu varful catre corp,energizeaza,in pozitie inversa alinga energiile negative. 

 

*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .