JASP - ul ''mama tuturor pietrelor''

Posted by universulcri 12.08.2016 6 Comment(s)

Numele :  provine din grecescul iaspis

Compozitie chimica :  Dioxid de siliciu (cuart) - SiO2 cu impuritati

Culori :  rosu, maro, verde, bleu-cenusiu, galben, jasp cu model

Duritate : 7 din 10

Luciu : sticlos, gras, mat

Transparenta : opac

Tara de origine : Egipt, Persia, Madagascar, Australia

 

Piatra este recomandata pentru :

 

Zodii : Berbec, Taur, Gemeni, Fecioara, Scorpion, Sagetator (orice varietate), Berbec (jasp rosu), Leu (jasp cu model)

Talisman Norocos : Berbec

Chakre : toate, in functie de culoare

Polaritate : in functie de varietate poate avea polaritati diferite

Element asociat : apa

Arhanghel : Gavriil (Gabriel)

 

            In antichitate, jaspul era una din cele mai raspandite si apreciate pietre, de aici si denumire de "mama tuturor pietrelor". Se spunea ca este piatra care aduce ploaia si trimite energiile negative inapoi la sursa care le-a declansat (folosit pentru intoarcerea farmecelor) si proteja impotriva muscaturilor de paianjen si de sarpe. De asemenea, se zicea ca protejeaza impotriva cosmarurilor si epilepsiei. 

            In Europa, Jaspul simbolizeaza curajul, dar in acelasi timp si timiditatea. Se crede ca aceasta piatra este capabila sa ofere proprietarului curaj care il va face mai intelept. Amuletele din Jasp ii ajutau pe stramosii nostrii in victorii pe campul de lupta si in luptele verbale.

            Jaspul este recomandat persoanelor cu meserii in consiliere si consultanta de orice natura. Aceasta este numita si piatra consilierilor, a pictorilor
            Ofera protectie impotriva energiilor negative, fiind una din cele mai puternice pietre protectoare, impotriva pericolelor, energiilor, spiritelor, atacurilor negative, vrajilor si blestemelor, farmecelor si gandurilor negative, protejeaza starea de sanatate, impotriva orbirii

            Jaspul se gaseste peste tot in lume. O mare varietate de jasp se gaseste in zonele de vest ale Statelor Unite ale Americii: California, Oregon, Idaho, Utah, Wyoming si Washington. Cea mai impresionanta prezenta a jaspului este in Venezuela, la "Quebrada de Jaspe", unde o cascata impresionanta curge peste un pat format in totalitate din roca de jasp rosu.

            Acesta ajuta la eliberarea de stres si energii negative,  la intelegerea lectiilor karmice, la eliberarea de blesteme sau vraji, la intelegerea misiunii noastre in aceasta viata, pentru a fi de ajutor altora, ajuta la intelegerea lectiilor karmice, pune in legatura cu vietile anterioare
            Este un bun stimulesnt pentru activitatea cerebrala, buna intelegere intre persoane de acelasi sex, mentinerea unei atitudini pozitive si optimiste, creativitatea (in plan vizual, recomandabil pictorilor), este o piatra a artistilor.
            Scade energiile negative, stresul, depresia, nervozitatea si supararea, dezechilibrele si negativitatea din jur, egocentrismul. Trimite negativitatea inapoi la sursa, la cel care a trimis-o. Lucreaza ca un stimulent pe timpul spitalizarilor prelungi
            Ne protejeaza sanatatea si ajuta la vindecare (are un puternic rol curativ). Tinut in mana de catre gravida, se spune ca ajuta la nastere. Previne febra. Benefic in caz de reumatism, cancer, epilepsie, probleme de auz, boli de stomac, rinichi, ficat, deteriorarea tesuturilor, hemoragie, intareste organismul dupa operatii chirurgicale, mareste acuitatea mirosului, benefic pentru ficat, intestine, ovare, inima, sange, stimulent sexual. 

            Este o piatra ce confera bucurie si optimism,  echilibru, protectie, incredere, intelegere, curaj, buna intelegere intre persoanele de acelasi sex, progres, frumusete, bucurie, noroc la bani, optimism. Stabilizeaza si purifica aura, alunga depresia, ridica moralul.
            Atrage asupra purtatorului ceea ce are el nevoie mai mult (dar nu neaparat si ceea ce isi doreste mai mult). Bun pentru cei care au nevoie de o mai buna organizare. Localizeaza obiecte sau oamenii pierduti (prin meditatie asupra jaspului), arata fata luminoasa a lucrurilor, pune in legatura cu vietile anterioare
            Este aducatoare de succes in afaceri, ajuta la dezvoltarea si extinderea proiectelor si afacerilor personale
 

*Nota Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .

 

6 Comment(s)

ionescu m:
15.08.2016, 09:20:44 AM
Reply

ma_interesa si pe mine.

dorin musca:
22.08.2016, 10:19:53 AM
Reply

te consileaza si in alta privinta.

mariana tatu:
28.09.2016, 09:54:22 AM
Reply

cum pot sa stiu care piatra ma defineste.

nicu avram:
30.11.2016, 10:15:17 AM
Reply

te purifica atat menta cat si spritual.

paul voicu:
23.12.2016, 12:18:07 PM
Reply

si eu la inceput nu am crezut ce se scria despre aceste pietre dar acum e cu totul alceva,cumparand-o ea te defneste total.

corina:
01.01.2020, 03:25:57 PM
Reply

Dar cum curatam pietrele semipretioase? Care,cum,care suporta sarea/solutia salina,care apa,care fumigatiile(betisoare parfumate,ierburi,tamaie,smirna) ..? Prea putina informatie despre ce e mai important.

Leave a Comment

Loading...