Piatra de malachit

Posted by universulcri 23.01.2016 1 Comment(s)

 

Numele : provine din grecescul "malachos" insemnand "moale, fin" sau "molochitis" insemnand "de culoarea nalbei".

Compozitie chimica : Cu2(CO3)(OH)2 , carbonat bazic de cupru , mineral din aceeasi clasa cu azuritul. Este gasit in minele de cupru, impreuna cu azuritul.

Culoare : verde,verde-inchis,verde-negru,rar verde-albastru pana la verde smarald

Duritate : 3,5-4.5,friabil

Luciu : sticlos,matasos,mat,adamantin(cristale)

Transparenta : opac,rar translucid 

Polaritate :  Yin 

Tara de origine : Zambia , Congo , Romania , Rusia , Orientul Mijlociu

 

Piatra recomandata pentru :

 

Zodii : Taur , Sagetator  si Capricorn

Chakra : Toate

Arhanghel : Rafael 

 

        Malachitul cristalizeaza in sistemul monoclinic , extrage reziduurile emotionale ascunse inauntru, din care-i tese omului un vesmant exterior . Ii configureaza in afara o personalitate egotica , pe care aceasta o simte ca fiind distinct de esenta lui ,ca nefiind el insusi, dar totusi o parte din el – de aceea , o accepta , si o iubeste .

        Malachitul potoleste valtoarea gandurilor si favorizeaza impacarea cu sine, prin constientizarea emotiilor,pana atunci inghitite pe nemestecate si strivite in subconstient.

        Faciliteaza intelegerea , te ajuta sa te percepi, clar si fara partinire , asa cum esti si cum ai fost,sa te accepti si sa incepi sa-ti fii prieten – este acela pe care il cautai de mult . Actiunea tamaduitoare a malachitului este universal, in mod special ea se exercita asupra centrului menta-emotional,asimilat in multe traditi cu plexul solar . Fereste de energii negative in general , de amenintari la nivel astral ( ganduri negative, deochi ) , energetic ( energii malefice ) si fizic ( radiatii etc ) , in particular , este util pentru protectia copiilor,dar si a mamelor ( mai ales in perioada sarcinii , a travaliului si a nasterii ) , de asemenea,in calatorii , mai ales pentru a prevenii caderile

        In antichitate , in Egipt ,Grecia, si Roma , din malachite erau confectionate camee,amulet si alte obiecte. Piatra zdrobita era folosita ca pigment in picture si machiaj . Se credea ca malachitul ii protejeaza pe copii de farmece si vraji , ii ajuta sa creasca, alina durerile si suferintele .

        Imbunatateste vederea ,este utilizat in tratarea afectiunilor pancreasului ,splinei,stomacului (crampe),a problemelor emotionale,dureri de cap .Malachitul este o piatra foarte puternica , dar trebuie manevrat cu atentie . Cel mai bine este sa il folosesti sub supravegherea unui terapeut calificat in utilizarea cristalelor . Este o piatra toxica si nu trebuie folosit decat in forma sa slefuita . Nu trebuie inspirat niciodata praful de malachit. Daca este folosit sub forma de elixir , acesta nu trebuie aplicat decat extern . 

        Malachitul amplifica in egala masura energiile pozitive si negative . Ancoreaza energiile spirituale in dimensiunea fizica. Unii oameni cred ca aceasta piatra nu si-a incheiat inca procesul de evolutie si ca va fi una dintre cele mai importante pietre vindecatoare ale noii ere care incepe la ora actuala . 

        La nivel psihologic , malachitul este o piatra a transformarii. Sub influenta acestui cristal aventuros , viata este traita mult mai intens . Malachitul incurajeaza asumarea de riscuri si schimbarea , reveland fara mila toate obstacolele care blocheaza cresterea spirituala . Scoate la lumina sentimentele profunde si cauzele psihosomatice ale dezechilibrelor, destrama legaturile nedorite si tiparele depasite , si sustine asumarea responsabilitatii pentru propriile actiuni, ganduri si sentimente .

        La nivel mental , malachitul conduce la esenta problemelor.amplificand intuitia si viziunea .Alina tulburarile mentale,inclusiv cele psihiatrice , si combate dislexia. Imbunatateste capacitatea de a absorbi si de a procesa informatiile ,ajutandu-te sa devii un observator mai bun si sa intelegi mai usor conceptele dificile . 

        Trebuie purtat pe mana stanga sau plasat pe al treilea ochi. Poate fi plasat pe locul afectat , pentru absorbirea emotiilor negative, trebuie plasat pe plexul solar. Pentru prepararea elixirului de malachit nu trebuie folosite decat metoda indirecta si pietre slefuite si el trebuie aplicat extern .Foarte important de stiut este ca Malachitul poate provoca usoare palpitatii cardiace , caz in care trebuie inlocuit imediat cu un cuart roz sau cu un rodonit .

 

 

*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .

Etichete: Fashion

1 Comment(s)

viorel:
12.08.2016, 09:32:42 AM
Reply

am auzit ca ezista si efecte secundare?

Leave a Comment

Loading...