✅Amazonitul este numit după râul Amazon din Brazilia și regiunea luxuriantă a junglei care o înconjoară, această rocă minerală verde pal se zice ca datează încă din secolul al X-lea î.Hr. Amazonitul este cunoscut și sub numele de „piatra Amazonului”, deoarece se credea că a fost descoperit în bazinul râului Amazon din Brazilia. Cu toate acestea, de fapt nu există depozite găsite acolo și, în schimb, amazonitul este prezent în alte părți ale Braziliei, Colorado și Virginia din Statele Unite, Australia și Madagascar. Energia sa este la fel de puternică precum râul dupa care este numit și la fel de îndrăzneț ca femeile războinice legendare ale Amazonului, oferind in acelasi timp armonie și echilibru.
✅Amazonitul, numit și Amazon Jade sau Amazon Stone, este o varietate verde până la albastru-verde, un mineral feldspat care se formează în cristale sau mase prismatice, tabulare scurte. Variază în nuanță de la verde strălucitor la nuanțe mai deschise de turcoaz, uneori cu porțiuni albe, galbene sau gri și poate fi translucid până la opac. Are un luciu vitros și, atunci când este lustruit, seamănă cu marmura fin crăpată sau cu pânză de păianjen și prezintă un efect de irizații sidefate pe toată piatra.
✅Numită Piatra Curajului și Piatra Adevărului, Amazonitul intareste puterea de sine oferind libertatea de a-ți exprima gândurile și sentimentele.Echilibrează energiile masculine/feminine, precum și multe aspecte ale personalității.
✅Cunoscut ca un puternic talisman de vindecare și prosperitate, Amazonitul a fost folosit în bijuterii și tăiat în mărgele încă din timpul culturilor timpurii mesopotamiene. Binecunoscută în India, Egipt, Sudan și Mesopotamia, a fost o piatră de amuletă populară și a fost odată folosită ca material decorativ pentru fațadele clădirilor. A fost sculptat și tăiat în tăblițe pentru textul funerar egiptean, Cartea morților, iar printre comorile lui Tutankhamon a fost găsit un inel de scarabeu amazonit. Se credea că este a treia piatră din pieptarul Marelui Preot evreu.
✅Proprietățile vindecătoare ale Amazonitului pot ajuta la echilibrul și problemele fizice, emoționale și spirituale.