Chakrele repezinta centri de forta sau focare de putere, care au rolul de a pune fiinta in rezonanta instantanee, atunci cand sunt constient controlati, cu o infinitate de energii ale intregii manifestari din intregul Univers.


Efectele pietrelor asupra noastra :

Amplifica sau Induc aspecte sau calitati pozitive cum ar fi : curaj, incredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm.

Diminueaza aspecte sau trasaturi negative ca : teama, stresul, negativitatea, energiile negative, depresia, tensiunea, furia, pericolul, boala.

Elimina aspectele care nu ne onoreaza : furia, stresul, pesimismul, violenta, agresivitatea, egoismul.

Absorb energiile negative din mediul inconjurator. 

Protejeaza de energii negative.


Urmati etapele urmatoare pentru a va purifica si programa cristalul ales. Nu purtati un cristal nepurificat !

- ingropare in pamant

- acoperire cu sare de mare

- cu ajutorul unui alt cristal 

- iluminare cu ajutorul unor lampi pentru cromoterapie 

- sunet de clopotei 

- expunere in lumina solara sau lunara

- purificare cu apa curenta

- acoperire cu petale de flori

- acoperire cu nisip

- purificare in piramida


1. Chakra Radacina ( Muladhara )

Este pozitionata foarte aproape de coccis. Este colorata in rosu,maro si negru, si este asociata cu stabilitatea, pasiunea, vitalitatea, dorinta si energia.

Cristale aferente : jasp rosu,hematit, galena, granat, rubin, aragonit, cuart fumuriu, turmalina, obsidian, jais, heliotrop, agat de foc, opal de foc, chiastolit, staurolit, sardonix, septaria, calcit rosu, onix, coral.


2. Chakra Sacrala ( Swadisthana )

Este pozitionata in jurul osului pubian. Este colorata in portocaliu, si este asociata cu bucuria si sociabilitatea. Acesta este centrul intimitatii, al dorintei, al sexualitatii si al reproducerii creative.

Cristale aferente : carneol, calcit, piatra lunii, vanadinit, cuart tangerin, piatra soarelui.


3. Chakra Plexului Solar ( Manipura ) 

 Este pozitionata chiar mai sus de ombilic. Este colorata in galben, si este asociata cu inteligenta, ambitia, claritatea si fericirea. Este chakra puterii personale. 

Cristale aferente : citrin, chihlimbar, topaz, ochi de tigru, calcit, pirita, apatit.


4. Chakra Inimii ( Anahata )

Este pozitionata in mijlocul pieptului, langa inima. Este colorata in verde si roz, si este asociata cu vindecarea, dragostea, echilibrul, armonia, grija si blandetea. Este punctul central al sistemului chakrelor si este crucial in pastrarea echilibrului. 

Cristale aferente : aventurin, cuart roz, jad, turmalina, unakit, malachit, kunzit, fluorit, smarald, peridot, rodocrozit, agat muschi, rodonit, dioptaz, serafinit, morganit, crisopraz, diopsid.


5.  Chakra Laringelui ( Visshuda )

Este pozitionata in locul unde gatul se uneste cu pieptul. Este colorata in albastru si este asociata cu prietenia, loialitatea, deschiderea si comunicarea sincera.

Cristale aferente : cuart albastru, sodalit, acvamarin, turcoaz, calcit, calcedonie, angelit, amazonit, celestina, cianit, crisocol, hemimorfit, agat albastru dantela.


6. Chakra Fruntii sau Al -III-lea Ochi ( Ajna )

Este pozitionata in mijlocul fruntii, in punctul celui de-Al III-lea Ochi. Este colorata in indigo si este asociata cu meditatia, un nivel inalt de intuire si autoconstientizarea. Aceasta chakra ne furnizeaza energie pentru a experimenta ganduri/idei concise si alese. Este centrul pentru maturitatea psihologica si pentru principiile etice si filozofice.

Cristale aferente : ametist, safir, lapis lazuli, azurit, sugilit, charoit, opal, fluorit, dumortierit, iolit.


7. Chakra Coroanei ( Sahasrara ) 

Este pozitionata pe coroana craniului, aproximativ in acelasi loc unde copii au acel " punct moale ". Culoarea cea mai adesea asociata cu acest centru energetic este violet, alb si transparent. Aceasta chakra este asociata cu realizarea ( cunoasterea ) spirituala, contemplarea in tacere, adevarul etern si aspectul cel mai inalt al Sinelui superior.

Cristale aferente : cristal de stanca, diamant, ametist clar, topaz, danburit, opal, selenit, apofilit, sugilit, fluorina, celestina, diamante Herkimer.