Nume : Numele Crisocola provine din cuvântul grecesc Chrysos care înseamnă aur și Kola care se traduce prin lipici, o amintire a bogatiei și multitudinii de culori, nuanțele aurii amestecate cu malachit, turcoaz și azurit - formând piatra prețioasă magică cunoscută si sub numele de piatra Eilat.

Culoare : cyan, turcoaz, verde, albastru, verzuie-maronie/aurie.

Luciu : vitros, ceros, tern.

Transparenta : Opac.
Duritate : 2,5-3,5 pe scara Mohs.
Compozitie chimica : Cu2-xAlx(H2-xSi2O5)(OH)4· nH2O, x < 1
Tara de origine : sud-vestul SUA, Chile, Australia, Franța, Anglia, Rusia și Congo.
Recomandată deoarece : Emana energii liniștitoare și calmante, ajută la eliberarea emoțiilor bazate pe frică, incurajează împărtășirea adevăratului, guvernează fluxul de energie și comunicare, deschide canalul dintre conștiința superioară și exprimarea verbală.
Semne zodiacale: Fecioara, Gemeni, Taur.
Planeta guvernatoare : Venus.
Chakre : Chakra Inimii, chakra Gatului și Chakra Radacina.
Polaritate : Yin-Yang (echilibrata).
Element asociat : Apa.
Numar : 5.
Arhanghel : Oracle.




Crisocola a fost un cristal extrem de popular de-a lungul istoriei omenirii.

Există povești despre însăși Cleopatra care l-a purtat cu ea pentru a o inspira.

Nero, faimosul împărat roman, se spune că a măcinat piatra într-o pulbere și a stropit-o în jurul arenelor în care oamenii lui alergau în faimoasele care, pentru a aduce mai multă energie curselor.
Cu o istorie atât de zbuciumata, acum nu este de mirare că piatra de Crisocola încă ne captivează și astăzi.
Piatra Crisocola se caracterizează prin culorile sale vibrante de albastru și verde.
Vine într-o gamă largă de forme, de la bile și plăci cu bule până la stalactite în formă masivă. Mulți îl consideră un cristal, dar structura minerală reală a crisocolei este amorfă și nu formează cristale vizibile.
Veți găsi adesea crisocola unde găsiți depozite de cupru. Această piatră este de fapt un minereu de cupru.

De asemenea, îl veți găsi în mod regulat alături de depozite de malachit și azurit albastru. Acestea sunt considerate minerale inrudite.


Cea mai veche înregistrare a numelui datează din 315 î.Hr. Botanistul și filozoful Theophrastus din Grecia Antică a folosit numele.

Vine de la chrysos, care înseamnă aur, și kolla, care înseamnă lipici. Și-a câștigat o parte din numele său kolla, deoarece a fost unul dintre primele materiale care au fost folosite de aurari pentru a suda metalele prețioase.

Artiștii și muncitorii au iubit piatra și a fost adesea folosită de pictorii renascentisti, măcinată până la un pigment pentru a fi folosită în operele lor de artă cele mai epice.

A fost îndrăgit de împărați și regi, cunoscut ca o piatră care avea conotații de viață de elită.
Numele a dispărut apoi din uz și a fost adus înapoi de catre André-Jean-François-Marie Brochant de Villiers.

A fost mineralog de la începutul anilor 1800.


Crisocola oferă atât blândețe, cât și putere energiilor tale; o dihotomie care se vede atât de ușor în culorile strălucitoare ale pietrei.

Poate aduce fluiditate vieții tale, permițându-ți să treci prin emoțiile tale și oferindu-ți grație și echilibru.

Acest lucru vă oferă, de asemenea, un mare sentiment de empatie față de ceilalți din jurul vostru.
Crisocola este legată de sunet și este adesea folosită pentru a îmbunătăți modul în care experimentăm sunetul atunci când îl facem și când îl auzim.

Dacă susțineți o discuție sau un spectacol, aceasta este piatra perfectă pe care să o aveți cu dvs.

De asemenea, este strâns legată de chakra gâtului, ajutându-vă să lăsați cuvintele să curgă, astfel încât să rezoneze cu ceilalți.
Când vine vorba de chakre, pietrele de crisocola vă pot lega chakra de bază de chakrele gâtului și inimii.

Folosirea acestei pietre îți permite să câștigi o nouă apreciere pentru propriul tău corp, mecanica lui și puterea care vine din interiorul tău.

Este vorba despre conectarea energiilor tale fizice cu energiile tale mentale.
Această conexiune îți permite să fii mai activ și să fii mai deschis la inspirație.

Cristalul de crisocola este cunoscut pentru a promova spontaneitatea în viață, încurajând oamenii să spună da la mai multe lucruri mai des.

Acest lucru, sperăm, îți va reaprinde pasiunile în viață și îți va construi stima de sine, permițându-ți să râzi mai des și mai liber.


Legenda ne spune că Piatra Eilat a fost extrasă în minele regelui Solomon din Africa, ceea ce se pretează bine motivului pentru care Chrysocola este piatra națională a Israelului.

Cu forma sa ridicată de silice prețioasă, este uneori numită și Piatra de cupru, în omagiu pentru nuanțele sale strălucitoare și notele cântătoare.

Până în prezent, Piatra Eilat este încă extrasă în Africa, inclusiv în Republica Democrată Congo, dar și în Mexic, Chile și în peisajele mistice care alcătuiesc statul Arizona din SUA.
Sunt atât de multe de dezvăluit despre beneficiile vindecătoare și nuanțele moi ale Crisocolei, este cu adevărat o piatră care își merită greutatea în aur. 


Cunoscută și sub numele de Piatra Învățătorului, energia moale feminină a Crisocolei vă stârnește curiozitatea și vă invită să căutați cunoștințe superioare.

În ciuda istoriei sale lungi ilustre cu împărați și regi, se crede că este piatra femeilor înțelepte din întreaga lume.

Ea invită femeile să canalizeze acea energie în expresie și creativitate, să-și împărtășească cunoștințele și adevărul lumii și să stea în liniștea propriului suflet.

De asemenea, se spune că este piatra pustnicilor, dând natura sa calmantă pentru a-i ajuta pe oameni să rămână buni în izolare.


În timp ce Crisocola este plină de proprietăți spirituale și emoționale, se mândrește, de asemenea, cu o mână puternică în a te ajuta să faci față anumitor probleme fizice.

Această piatră luminoasă, albastră și verde, este o liniște sufletească instantanee, gata să trimită vibrații vindecătoare direct către sistemul tău nervos.

Gata să treacă peste acele sentimente de vinovăție, anxietate și depresie persistentă, este un duș rece de primăvară pentru sufletul tău.

Datorită proprietăților sale calmante, Crisocola ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Pe lângă faptul că este un antidot uimitor împotriva anxietății, Crisocola ajută la o serie de probleme centrate pe femei, încurajând perioade mai ușoare, fără crampe intense și sarcini sănătoase și armonioase.

Pe lângă aceasta, ajută și la reglarea zahărului din sânge, ajută la digestie, menține plămânii curați și sănătoși și poate face față cu respect infecțiilor și febrei.


Crisocola este una dintre cele mai vindecătoare pietre pe care le poți avea în colectia ta de cristale.

Pentru oricine este atras de energia blândă asemănătoare apei sau care se simte liniștit de culorile sale, aceasta este piatra perfectă pentru tine.

Crisocola este totul despre cunoaștere, intuiție și, în cele din urmă, găsirea propriei căi către pace.

Pacea nu înseamnă întotdeauna liniște, dar uneori se poate referi la un sentiment de seninătate interioară și la puterea sublimă de a ști că trăiești în lumina toleranței și a adevărului.

Pregătește-te să folosești Crisocola pentru a-ți vindeca inima.



    




*Nota : Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .