Numele in Sanscrită „Sahasrara” este uneori folosit pentru a desemna Chakra Coroanei. Se poate traduce prin „Mii de petale”.

Un mod minunat de a descrie chakra noastră superioară.

În vârful capului, Chakra Coroanei este conexiunea noastră cu divinul și locul de unde putem obține fericirea.

Permite gândirea abstractă, în care granițele dintre material și fără formă sunt estompate, iar elementele capătă starea lor adevărată, naturală.

Trezirea chakrei coroanei noastre înlătură cinismul și ne luminează la cea mai adevărată stare a universului din care facem parte.

Cea mai înaltă chakră – coroana noastră de conexiune și spiritualitate cu universul, Sahasrara este al șaptelea nostru centru energetic și casa conștiinței superioare, unității și scopului vieții.

Cu culoarea sa strălucitoare violet și alb, energia sa cosmică și vibrațiile de spargere a granițelor, deblocarea chakrei coroanei poate fi cea mai mare aventură a noastră.
O punte între lumea fizică pe care o simțim sub picioarele noastre și toate secretele stelelor, chakra coroanei este locul în care mergem pentru a ne conecta cu tot ceea ce se află dincolo de înțelegerea noastră pământească.

Cei cu aceasta chakra deschisă se pot regăsi într-un echilibru spiritual frumos.

Ei radiază pace și lumină, și se predau încrederii, mai degrabă decât să fie conduși de frică, sunt deschiși către toate marile învățături ale universului și sunt înconjurați de abundență.

Bucuriile unei conexiuni cosmice a chakrei coroanei pot trezi fiecare celulă din corp și vă pot oferi un sentiment profund de apartenență și sens.
Echilibrul este totul când vine vorba de Sahasrara.

Asadar, iata 10 Cristale care va pot ajuta sa activati Chakra Coroanei:


Lepidolit- O piatră purpurie minunată, a cărei vibrație se crede că stimulează coincidența pozitivă sau sincronicitatea.

Lepidolitul este un cristal esențial pentru chakra coroanei, deoarece este puntea noastră către conștiința superioară.

Incluziunile de Mica alba strălucitoare pot fi de dorit atunci când intenționați să utilizați Lepidolit pentru a activa chakra coroanei.

Atunci o piatră mov mai adâncă sau mai solidă va avea un efect mai relaxant ideal pentru aprofundarea stărilor meditative.
Nuanțele de violet și roz se reunesc în dispozițiile minunate ale pietrei de lepidolit.

Un câștigător al chakrei coroanei, această bijuterie este minunată în a filtra anxietatea și a aduce pace și strălucire asupra ta.

Lepidolitul este o piatră care dorește să te simți întreg și asta înseamnă să echilibrezi totul, de la bunăstarea ta fizică la claritatea mentală și, desigur, o conexiune cosmică.

Lepidolitul te ajută să deschizi coroana în timp ce elimină frica și te ajută să interiorizezi fericirea în loc să-ți cheltuiești toată energia urmărind-o.


Selenit- Selenitul este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a curăța energia altor cristale.

Adesea Selenitul este folosit si pentru a curăța negativitatea din câmpul energetic al iubitorilor de cristale.

Pe lângă proprietățile sale de curățare, selenitul poate ajuta și privitorul să se conecteze la tărâmul spiritual.
Selenitul este una dintre cele mai pure pietre prețioase ale chakrei coroanei pe care le puteți găsi.

Piersică sau Alb ca zăpada în forma sa brută, sau slefuit in diferite forme această bijuterie este o vindecătoare minunata.

Selenitul este îmbibat în elemente de adevăr, integritate și putere pozitivă.

Vă ajută să pășiți în lumină și să trăiți o viață perspicace, orientată spre scopul dumneavoastra Divin.

Selenitul trece dincolo de aici și acum și viziunile periferice.

Vă ajută să vă ancorați la frecvențe mai înalte și chiar vă poate conecta cu ghizi spirituali și vă oferă acces la tărâmul îngerilor.


Cristal de Stanca- Cuartul Transparent/Cristalul de Stanca este un maestru vindecător sublim pe mai multe niveluri diferite.

Această piatra începe să lucreze asupra tuturor chakrelor, eliminând blocajele și asigurându-se că energia poate curge neintreruptă.

Cristalul de Stanca te aduce să stai cu sinele tău superior și te pregătește pentru experiența unei minți și a unei inimi deschise.

Deschide chakra coroana și permite ca lumina să curgă direct, trezind vise și dorințe latente și umplând fiecare centimetru din sinele tău fizic și spiritual cu scop și putere.
Considerat pe scară largă cel mai bun cristal pentru vindecarea chakrei coroanei, Cristalul de Stanca este unul dintre cele mai puternice și înălțătoare cristale.

Acesta acționează ca o lumină spirituală, ghidându-ți pașii către ascensiunea spirituală.
Acest cristal frumos transmută energia negativă. Asta înseamnă că absoarbe energia negativă și o transformă în vibrații mai înalte, pozitive.
Cu ajutorul lui, vei dobândi claritate mentală atunci când vine vorba de scopul vieții tale și despre cum poți trăi ca cea mai bună versiune a ta.


Ametist- Ametistul este cunoscut ca un element de „aer” care oferă calm și pozitivitate celor care il poartă sau folosesc.

Este considerată un cristal calmant care îi ajută și pe cei care se luptă cu abuzul de substanțe.

Ametistul lucrează pentru a aduce liniște în mintea ta și în chakra coroanei, astfel încât să te poți concentra pe vindecarea oricăror blocaje care te împiedică să experimentezi beatitudine.
A șaptea chakră a ta este violet și este cunoscută sub numele de chakra coroanei deoarece se află chiar în vârful capului.
Ori de câte ori te simți deprimat, izolat social sau provocat emoțional, pot exista blocaje în chakra coroanei care te împiedică să obții pacea și să accesezi conștiința ta superioară.

Ametistul ajută la rezolvarea acestor blocaje, așa că mergeți mai departe și lucrați cu aceasta dacă vă aduce seninătate și pozitivitate.

Ametistul vă asigură că sunteți pregătit pentru o meditație mai profundă, ridicându-vă vibrația și transformând orice energie negativă în sentimente de iubire și conștiință conectată.
Nuanța violet a pietrei ametist o face un cristal puternic al chakrei al treilea ochi.
Această frumoasă piatră violetă vă ajută să vă conectați la sinele vostru superior și să transcendeți frecvențele mai dense.

Veți obține un nivel mai profund de conștientizare spirituală.


Labradorit- Labradoritul este cunoscut și sub numele de Piatra Magicianului.

Este o piatră puternică pentru îmbunătățirea chakrei coroanei, deoarece are o energie transformatoare foarte puternică.
Veți găsi procesul de primire a upgrade-urilor mai puțin copleșitor cu ajutorul Pietrei de expansiune a minții, Labradoritul.

Cu ajutorul sau veti putea să încorporati noile lecții și nivelul superior de înțelepciune în existența dumneavoastra de zi cu zi.
Când purtați Labradorit, veți încorpora vibrațiile înalte ale chakrei coroanei în calea către îndeplinirea scopului vieții tale.
În domeniul energiei vindecătoare, Labradoritul este văzut ca o piatră de susținere și călăuzitoare.

Vă ajută să depășiți problemele cu sentimentele și comunicarea pe măsură ce creșteți spiritual. Acest cristal superb te ajută să te exprimi cu mai multă ușurință și să te simți mai confortabil cu dezvoltarea ta spirituală.
Una dintre cele mai mistice pietre în schimbarea starii de spirit, există un motiv pentru care Labradoritul răsună cu culorile strălucitoare ale aurorei boreale.

Această bijuterie funcționează în toate chakrele tale superioare.

Îți curăță gâtul pentru a putea fi auzit, atinge chakra celui de-al treilea ochi pentru a putea vedea și alungă norii din chakra coroană, astfel încât să te poți conecta cu cel mai înalt simț al sinelui tău.

Labradoritul te ajută să iti trezesti imaginația și să atingi magia misticului. Si în acelasi timp confera protecție aurei.


Howlit- Howlitul are o energie pozitivă puternică. Sprijină conștientizarea spirituală și trăirea în conformitate cu adevărul tău interior.

Încurajându-te mereu să-ți găsești adevărata cale, in nuanțele sale albe/crem și ‘drumurile’ gri care ii traversează suprafața, Howlitul, este supranumit in lumea cristalelor piatra destinului.

Departe de a fi doar o bijuterie pentru visători, Howlitul face o punte de claritate între chakra inimii și chakra coroanei.

Când aceste chakre sunt clare și conectate, acest lucru oferă spațiu pentru ca încrederea, înțelepciunea, iubirea infinită și înțelegerea să strălucească.

Pentru cei care se simt pierduți în această lume, Howlitul este ghidul tău spiritual.
Howlitul este o piatră minunată care lucrează mână în mână cu emoțiile tale.
Unii ar putea spune că acest lucru este mai strâns legat de chakra inimii, dar Howlite este puternic și pentru chakra coroanei.
Schimbările în temperamentul dvs. vor avea loc probabil atunci când vă activați pentru prima dată chakra coroanei.
Prin urmare, lucrul cu Howlitul va ajuta la stabilizarea acestor emoții, astfel încât să aveți o gandire lucidă.
Chakra Coroană nu poate menține echilibrul fără ca emoțiile sa fie la randul lor stabile.

Dacă întâmpinați probleme când aveți de-a face cu treburi sau sarcini care par plictisitoare, purtați Howlit.

Vă va ajuta să găsiți bucurie în orice sarcină și să găsiți confort în fluxul natural al lucrurilor.


Topaz- Topazul atrage frecvențele păcii interioare și armoniei.

Vă ajută să vă vindecați centrii energetici de neliniște și vibrații scăzute.

Cu ajutorul Topazului, vei obține o înțelegere mai profundă a sinelui tău spiritual.
Vei putea face conexiuni între evenimentele din viața ta și lecțiile pe care trebuia să le înveți din ele.

Acest lucru vă va ajuta la creșterea și dezvoltarea personală.
Vă va aduce mai departe pe drumul dumneavoastra către iluminarea spirituală.
Topazul întruchipează energia Spiritului și facilitează exprimarea energiei spirituale prin toate creațiile tale, stimulează coroana și chakrele eterice, deschizându-ți simțurile interioare către fluxul de energie sub formă de gândire și lumină vindecătoare, te ajută să perfecționezi darurile tale psihice și intuitive.
Topazul activează particulele de lumină din câmpul auric al chakrei tale Coroane.

Imaginați-vă că energia acestei pietre trimite o rază de lumină care vă conectează inima, gâtul și mintea cu tărâmul ceresc.

Această energie vă va fi trimisă înapoi, oferind înțelepciune, cunoștințe și sfaturi înțelepte pentru uz zilnic.

Această piatră îți trezește misticul interior.


Opal- Opalul se aliniază cu chakra coroanei pentru a vă deschide mintea și a obține înțelepciune.

Este cristalul de care ai nevoie pentru o minte calmă și un spirit plin de energie.
Această piatră puternică se conectează cu Chakra Coroanei și are o energie vibrațională ridicată.

Numele Opal provine din sanscrita Upala care înseamnă bijuterie, această piatră populară vine în multe variante diferite.
Opalul este legat de Chakra Coroanei, cunoscută și sub numele de puntea către Cosmos.

Chakra coroanei este cea mai spirituală dintre toate chakrele, motiv pentru care Opalul este în general considerat o piatră spirituală.

În plus, chakra coroanei este centrul conștiinței tale universale, înțelepciunii, iluminarii, spiritului și conexiunii cu îndrumarea superioară.
Opalul stimulează chakra coroanei care guvernează interacțiunea și comunicarea cu universul.

Piatra vă ajută să vă hrăniți sentimentul de inspirație și devotament.

Piatra vă ajută să accesați și să obțineți o înțelegere mai profundă.

În plus, îți stimulează chakra coroanei pentru o viață spirituală mai sănătoasă.
Problemele obișnuite ale chakrelor pe care le puteți eradica cu ajutorul opalului includ: dezinteresul/plictiseala spirituală, senzația de deconectare, dificultatea de a medita, sentimentul de deconecare de la scopul vostru și dorința de izolare.

Folosiți piatra pentru a vă echilibra chakra dacă observați simptome ale chakrei dezechilibrate, cum ar fi încăpățânare, sarcasm în exces, apatie, scepticism și depresie.


Fluorina- Concentrarea și claritatea sunt împinse în prim-plan atunci când vine vorba de a îmbrățișa toată magia pietrei de Fluorit/Fluorina.

Această bijuterie a chakrei coroanei este minunată în a te îndepărta de confuzie și umbră și a te ghida în lumină.

Este o bijuterie excelentă de ținut în mână atunci când doriți să înotați mai adânc în meditația voastră și vă deschide uși care s-ar putea să vă fi fost blocate anterior.

Pentru cei care doresc să se scufunde, alegeți o nuanță mai profundă de violet pentru a aprinde cu adevărat acele vibrații ale chakrei coroanei.
Fluoritul are proprietăți puternice de curățare pentru corpul tău energetic.

De asemenea, vă calmează gândurile, vă îmbunătățește starea de spirit și vă ajută să vă reglați somnul.

Asta îl face un aliat popular pentru pietrele prețioase ale chakrei coroanei.
Fluoritul are multe beneficii pentru glanda pineală, care reglează ritmul circadian.

Ajută la atenuarea insomniei.

Când este folosit împreună cu cristale albe, vă curăță chakrele superioare și vă îmbunătățește capacitatea de a percepe lucrurile în mod clar.
Folosește Piatra de Concentrare de Fluorina ca parte a practicilor spirituale complexe sau ca parte a ritualurilor tale mici de zi cu zi.

Beneficiile pe care le câștigi din ritualurile și practicile tale vor fi intensificate.


Piatra Lunii- Energia feminină curge prin chakra luminoasă a coroanei cu strălucirea albă radiantă a Pietrei Lunii.

La fel ca Luna care aduce lumină nopților noastre întunecate, Piatra Lunii este o bijuterie care ne vindecă ușor și nu ne copleșește când vine vorba de creștere spirituală.

Ne reamintește că facem parte din acest univers și că spiritualitatea poate avea o puternică energie yin feminină care nu necesită urmărire, împingere sau încercarea de a te sculpta într-un anumit fel.

Prin acceptare, îmbrățișând schimbarea și învățând să renunțăm la ceea ce nu ne servește, ne deschidem pentru a primi abundența și darurile cerești ale universului
Piatra lunii este un cristal uimitor pentru conexiunea spirituală cu divinul.

Susține în special energia ta divină feminină, îmbunătățind intuiția și percepția psihică.

Asta o face una dintre cele mai puternice pietre ale chakrei coroanei.
Piatra Lunii este o piatră mistică și metafizică care este cea mai puternică atunci când este utilizată sub lumina lunii.

Poate ajuta la activarea abilităților tale psihice, echilibrând simultan chakra coroanei.
Această piatră este aproape întotdeauna folosită în călătoriile astrale, lucru care nu poate fi făcut dacă al treilea ochi și chakra coroanei sunt blocate sau dezechilibrate.
Dormitul cu piatra sub pernă sau pe persoana ta va ajuta la vindecarea chakrei coroanei, precum și la călătoriile astrale și la visarea lucidă.



Bonus! Diamant- Diamantul este un cristal atât de prețios și căutat din mai multe motive decât frumusețea sa.

Claritatea și capacitatea diamantului de a amplifica lumina îl fac o piatră puternică pentru conștientizarea de sine.
Diamantul este folosit într-un tip de practică de vindecare energetică numită Vindecarea cu Diamantul cu Lumină Albă.

Ea aduce puterea luminii vindecătoare în fiecare aspect al ființei tale.

Diamantul direcționează puterea de vindecare a luminii către fiecare dintre chakrele tale, dar mai mult către chakra coroanei tale.

Sprijină curățarea puternică și vindecă rănile de pe parcurs.
Un simbol al forței și rezistenței, Diamond este și un puternic ghid spiritual. Îți cheamă echipa spirituală atunci când treci prin situații dificile.




*Nota : Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .