1. Ametist- Uimitorul Ametist este o piatră pe care sigur o vei recunoaște. Cuarțul mov/violet este ușor de observat și recunoscut pentru legătura sa cu chakra coroanei.

Chakra coroanei este punctul nostru de energie cel mai înalt și modul în care ne conectăm cu câmpiile superioare și universul la nivel spiritual.

Ametistul este, de asemenea, o piatră care hrănește contemplarea profundă, o stare de spirit calmă și un sentiment etern de seninătate.

De asemenea, ajută la luarea deciziilor. La nivel fizic, cei care se luptă cu somnul vor descoperi ca vă ajută să vă puteți odihni liniștit.

Totodata, întărește imunitatea și are grijă și de migrene.
Ametistul poate ajuta oamenii din punct de vedere emoțional, în special pe cei care sunt îndurerați.

Acest cristal poate ajuta o persoană să facă față experiențelor dureroase și pierderilor personale.

Întărește purtatorul aducând stabilitate emoțională și forță interioară. Utilizarea ametistului poate conecta aspectele emoționale, fizice și mentale.
Ametistul are un impact pozitiv asupra minții prin ameliorarea stresului, stimularea ideilor noi și îmbunătățirea abilităților psihice.

Aceasta piatra te ajuta sa faci fata problemelor si sa te calmezi in fata haosului.
Mulți cred că ametistul poate curăța organele corpului și sistemul circulator.

Este chiar etichetat ca un agent de curățare a sângelui în timp ce scade tensiunea arterială crescută și elimină blocajele.
Vibrația spirituală înaltă a ametistului îl face o piatră extrem de puternică care poate ajuta la conștientizarea spirituală și la trezirea sufletului, infinitului și a Zeiței.

Cu ajutorul acestui cristal, purtătorul va realiza că el sau ea poate face mai mult decât ceea ce poate oferi corpul fizic.
Pentru cei care tânjesc calm și pozitivitate, Ametistul este piatra de pornire perfectă.


2. Cristal de Stanca- Cunoscut și sub numele de Maestrul Vindecator, Cristalul de Stanca sau Cuartul Transparent, este unul dintre cele mai cunoscute si populare cristale datorită capacității sale de a aduce un sentiment de claritate, de a ridica vibrațiile și de a lucra la respectul de sine al purtatorului. Acest cristal de cuarț este cunoscut si pentru că ajută la creșterea spirituală, curăța energiile negative și purifica aura.

Cristalul de stanca transparent este cunoscut pentru vibrații ridicate.

Piatra poate curăța mintea, corpul și spiritul de dezordine și poate ajuta la alinierea purtătorului cu cea mai înaltă formă a sa, astfel încât să își poată atinge potențialul maxim.
Semnificația asociată cu acest cristal este una foarte puternică, în special pentru cei care își stabilesc noi obiective.

Acest cuarț este unul de susținere și ne ajută să ne creăm o viziune unică pentru noi.

Este un mare vindecător prin faptul că este capabil să-ți revitalizeze planurile emoționale, mentale, fizice și spirituale.

Piatra acționează ca un purificator pentru suflet și, la rândul său, îmbunătățește abilitățile psihice, ajută la concentrare și îmbunătățește memoria.

Una peste alta, cristalul readuce corpul la echilibru, creând armonie între chakre și aliniind corpul spiritual.

Este un cristal pe care trebuie să-l ai în colecția ta, deoarece amplifică energia celorlalte cristale.


3. Citrin- Cu toții avem nevoie de soare si lumina și, din fericire, energia strălucitoare a Citrinului poate aduce acea lumină radiantă chiar și în cele mai întunecate zile.

Citrinul este cunoscut și sub numele de Piatra Comercianților, un omagiu adus norocului și prosperității sale.

Această piatră vrea să reușiți și vă va oferi tot ce aveți nevoie pentru ca acest lucru să se întâmple. Pentru început, energia sa caldă te bucură de o senzație de strălucire care, la rândul său, îți oferă încredere.

Este, de asemenea, o piatră bună de avut aproape dacă suferiți de oboseală cronică sau de orice altă boală care drenează energie.

Citrinul este un dătător de viață și un aducător de lumină și vă oferă tot optimismul de care aveți nevoie pentru a străluci.

În sens emoțional, se spune că piatra îl ajută pe purtător să-și întărească stima de sine. De asemenea, se crede că citrinul poate aduce un flux de energie mai pozitiv și mai vibrant în și în jurul corpului.
Într-un sens fizic, proprietățile vindecătoare ale citrinului includ îmbunătățirea digestiei și întărirea rezistenței.

În cele mai vechi timpuri, vindecătorii foloseau aceste pietre pentru a purifica organismul de toxine, pentru a îmbunătăți circulația sângelui și pentru a întări sistemul imunitar.

În esență, vă puteți gândi la citrin ca la un izvor termal natural sub formă de pietre prețioase! Piatra a fost folosită și ca mijloc de a evita bolile și de a se proteja de șerpi veninoși.


4. Cuart Roz- Vindecător al chakrei inimii, cunoscut pentru că vă ajută să vă creșteți sentimentul de iubire de sine, Cuartul Roz/Cuartul Trandafir este un cristal perfect pentru începători.

Ajută la calmarea rănilor vechi, dărâmă zidurile care nu vă mai servesc și vă crește capacitatea de încredere și iubire necondiționată.

Pentru cei care doresc să lucreze la adâncirea legăturilor, la construirea compasiunii, să se îndepărteze de codependență și să lucreze asupra propriei capacități de a se autocalma, strălucirea trandafirie a acestui cristal este o alegere excelentă.

Proprietățile vindecătoare ale Cuarțului Roz sunt de obicei atașate bucuriei, abundenței, dragostei și, de asemenea, energiei. Este capabil să prevină atacurile de cord și tromboza.

Prin dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului dvs. de circulație, vă ajută să vă asigurați că mușchii pot fi puternici.
De-a lungul istoriei, există înregistrări ale viitoarelor mame care au folosit cuarț roz în timpul sarcinii.

Oamenii spun că cristalul roz este capabil să protejeze copilul nenăscut precum și mama pe tot parcursul celor 9 luni de sarcină.
Acest lucru se datorează energiei feminine puternice asociate cu această piatră.

Ajută la curgerea liberă a energiei amoroase și, de asemenea, se știe că creează legături incredibil de puternice între o mamă și copilul ei.
În multe părți ale lumii, este denumită Piatra Inimii, un nume potrivit pentru o piatră cu proprietăți vindecătoare strâns legate de inimă.

Poate fi folosit pentru a ajuta la vindecarea traumei sau a altor răni emoționale. Pentru cei care doresc mai multă dragoste să facă parte din viața lor, piatra poate ajuta.

Acesta poate fi un accent pe dragostea romantică, dar poate fi și alte forme de iubire, cum ar fi compasiunea și prietenia.


5. Carneol- Avand culorile apusului, portocaliu-rosiatic, o singură privire către Carneol\Cornalina și pare că îți recapeti toată energia.

Carneolul este un membru al familiei Calcedoniilor și este una dintre cele mai stimulatoare pietre.

Puteti apela la Carneol ori de câte ori simțiți o scădere a energiei. Carneolul este bogat în vitalitate și nu numai că stimuleaza claritatea mentala, dar crește și volumul energiei fizice.

La fel ca multe dintre pietrele roșii de foc, Carneolul se conectează la chakra rădăcinii și ajută la întărirea sentimentului nostru de siguranță și împământare.

De asemenea, se leagă de chakra sacrală care atinge intimitatea și dorința.

Carneolul a fost o piatra foarte iubita în Egiptul Antic unde și-a asumat multe roluri, de la a fi o piatră a fertilității până la stimularea pasiunii și chiar oferind curaj vechilor războinici și luptători.
În afara Egiptului Antic, piatra este folosită de vrăjitori. Mulți considerau, piatra ca un simbol al statutului, de asemenea purtarea ei ar proteja impotriva boalilor și ar ajuta la evitarea oricăror calamități.
Se spune că îi ajută pe vorbitorii fricoși să devină îndrăzneți și elocvenți. În antichitate, războinicii purtau Carneol la gât pentru curaj și pentru a spori puterea fizică în timpul luptei.


6. Selenit- O piatră care strălucește în nuanțe de alb-argintiu, Selenitul isi ia numele de la zeita Selene.

Este cunoscut pentru claritate și viziune strălucitoare, radiază pace și oferă protecție câmpurilor și spațiului dumneavoastră energetic.

Selenitul poate fi o piatră grozavă pentru conducerea energiei și, de asemenea, ne reamintește că ne putem crea propriul spațiu sacru în corpul nostru, mintea și sufletul nostru.

Ajută instantaneu la eliminarea anxietăților și grijilor și încurajează o perspectivă sănătoasă, astfel încât să puteți înflori.

Cristalul de Selenit este adesea denumit „lumină lichidă”. Această poreclă potrivită indică modul în care funcționează ca un instrument de vindecare blând, dar eficient și schimbător de energii.

În eliminarea energiilor stagnante și grele, selenitul permite un flux de energie - energie nouă și veselă - care este asemănătoare lichidului.
Dacă inima și mintea ta se simt împovărate de gânduri anxioase sau de o istorie tulbure, ar trebui să permiti energia înălțătoare a selenitului în viața ta.

Prezența sa te va elibera de ancorele grele care nu fac decât să te rețină și să te tragă în adâncuri întunecate. Este căutat pentru proprietățile sale cu vibrații ridicate.

Vibrațiile ridicate găsite în aceste pietre semiprețioase sunt capabile să inunde câmpul personal de energie cu o abundență de lumină, claritate și calm.

Procedând astfel, ești transportat într-o stare superioară de conștiință.

Cu condiția să aveți grijă de cristalul dvs. de selenit în mod corespunzător, capacitatea acestuia de a vă restabili câmpul auric și de a vă întineri corpul fizic este infinită.


7. Aventurin- Aventurinul verde este perfect pentru atunci când este nevoie de vindecare profundă. Această piatră este reprezentativă pentru natură, viață nouă, renaștere și primăvară.

Se crede că aduce noi oportunități și noroc, numele sau reprezintand acest lucru, provenind din cuvântul italian Aventura care înseamnă șansă, un indiciu despre modul in care va poate fii de ajutor .

Este excelent si pentru pentru eliberarea blocajelor energetice.

La un nivel mai fizic, Aventurinul este cunoscut pentru ca promoveaza funcționarea sănătoasă a glandei timus, susținând în același timp și sistemul nervos.

Profesioniștii din domeniul sănătății holistice cred că ajută la echilibrarea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului.

Dacă ați întâmpinat dificultăți în a pierde sau a câștiga în greutate, un cristal de Aventurin poate ajuta la stimularea unei rate metabolice sănătoase.
Dacă vă aflați în vremuri grele sau dureroase, un cristal de Aventurin va ajuta la atragerea prosperității financiare, alaturi de iubirea necondiționată în viața voastră.


8. Cuart Fumuriu- Această piatră puternică este o variație super-încărcată a grupului extins de cristale de Cuarț, dar cu o răsucire distinctivă.

Obține nuanțele sale de maro/negru/gri de la expunerea la radiațiile naturale subterane din depozitele de granit.
Cristalul de Cuart Fumuriu este o piatră de împământare cunoscută pentru capacitatea sa de a vă ajuta să treceți de la experiențele dificile sau dureroase.

Te ghidează către o stare mai înaltă a ființei, un loc în care poți renunța la trecut, astfel încât să te facă mai bun, nu amar.
Datorită culorii sale mai închise, proprietățile vindecătoare ale cristalului de cuarț fumuriu sunt potrivite pentru îndepărtarea energiei negative sau a energiei nedorite.

Piatra vă curăță și purifică câmpul energetic și vă permite să predați energiile pe care doriți să le eliberați cristalului vostru – fie că este vorba de stres, anxietate, frică, tristețe sau alte vibrații negative.

Calitatea de susținere a acestei pietre este ceea ce o face și un stabilizator de energie.


9. Turmalina Neagra- O altă piatră războinică la care să apelezi atunci când ai nevoie de protecție împotriva câmpurilor electromagnetice, Turmalina Neagră este extrem de puternică.

Să o ai în colecția ta este ca și cum ai purta o mantie de protecție. Când ai în apropiere Turmalina Neagră nicio energie negativă nu se va apropia de tine.

Această piatră te poate echilibra în câteva secunde, iar când rădăcina noastră este legată de pamant, nu mai trebuie să ne facem griji că forțele externe ne vor zguduii fundația.

Ne menține stabili în trup, minte și suflet.

Se spune că piatra ajută la creșterea vitalității fizice, la creșterea nivelului de energie, ajutând corpul să funcționeze la un nivel superior.
Se crede că Turmalina Neagră îl ajută pe purtător să vadă lumea mai obiectiv, permițând gânduri mai clare și mai raționale.
Turmalina neagră este, de asemenea, considerată că ajută la creativitatea practică pentru cei care se simt, în general, un pic de declin creativ.


10. Obsidian- Fiecare set de pietre prețioase trebuie să aibă un protector și acesta se întâmplă să fie Obsidianul Negru.

Fie că ești un empat care are nevoie de puțină protecție împotriva emoțiilor celor din jur sau dacă pur și simplu vrei o modalitate de a rămâne cu picioarele pe pământ și în afara energiei negative, atunci aceasta este piatra perfecta pentru tine. Obsidianul Negru nu numai că te menține protejat, dar se conectează și cu chakra rădăcină, astfel încât să poți construi acele abilități care te ajută să te protejezi.

Este, de asemenea, o piatră de căutare a adevărului care lucrează cu tine pentru a-ți găsi căile autenticității.

Întunecată și visătoare, roca de sticla vulcanică, este o sabie împotriva energiei negative și o ancoră puternică pentru a te menține în această viață bună.

În timp ce unii își pot întoarce ochii către pietre mai strălucitoare, Obsidianul este o piatră frumoasă.

Priviți puțin mai aproape și puteți vedea petele lăptoase ale liniștitorului Obsidian Fulg de Nea sau strălucirea superbă a Obsidianului auriu si a celui argintiu.

Este o piatră care știe că o singură dimensiune nu se potrivește tuturor, motiv pentru care Obsidianul se prezintă într-o multitudine de culori.

Dar, indiferent dacă alegeți Obsidianul Curcubeu, Obsidianul Mahon, toate pietrele de obsidian împărtășesc acea vibrație intensă de vindecare care este mereu gata să vă ajute in zilele mai putin bune.
Obsidianul poate fi găsit pe tot globul, de la țărmurile azurii și colibele de pescari ale Greciei până la gheața și focul Islandei și junglele mistice și orașele pierdute din Mexic.

Este o piatră care vine cu o mulțime de istorie. Îndrăgit de mayași și azteci, obsidianul a fost folosit într-o multitudine de moduri – de la bijuterii la articole de casă și chiar arme.

Era folosit pentru a face vârfuri de săgeți și unelte de tăiere și, în perioada sa de glorie, avea mai multă valoare decât aurul. Dar atracția pentru Obsidian a depășit utilitarismul de bază.

De asemenea, a fost râvnit de șamani, vindecători și spiritiști din epoca de piatră.

Vindecătorii de lumină tânjeau după Obsidian, iar cei care privesc cristalele tânjeau, de asemenea, piatra pentru a putea privi mai adânc în tărâmurile spirituale.


11. Pirita- Numele sau provine din cuvântul grecesc reprezentand focul, Pirita este cunoscută și sub porecla de “Aurul Nebunului”.

Similar cu aurul în aspect, pirita este toată energie și este minunată în a menține vibrațiile negative și efectele EMF la distanță.

Pirita este o piatră grozavă pentru a construi forța și rezistența nu doar în sens fizic, ci și emoțional.

Ajută oamenii să iasă din energiile stagnante și depresive și invită la creșterea nivelului de încredere. Cei care vizează roluri de conducere iubesc Pirita.

Este o piatră strălucitoare glorioasă pentru reînvierea viselor pierdute și, de asemenea, ajută la readucerea energiei creative în plexul solar și chakrele sacrale.

Pirita are rolul de a te menține puternic, stabil și mereu liber. Se pare că are o calitate intuitivă care funcționează pentru a te ține departe de pericol - atât spiritual, cât și emoțional.

Este, de asemenea, o piatră care inspiră creativitate și aduce un plus de strălucire.

Încurajează puterea și calitățile de conducere, invitându-vă să vă ridicați la propriul potențial, deoarece voința și bunăstarea voastră sunt mereu sub control.

Când vine vorba de vindecare fizică, Pirita înseamnă să-ți construiești puterea și rezistența. Amintiți-vă, este o piatră de vindecare care se sprijină pe energia sa masculină.

Datorită dragostei sale pentru protecție, pirita este o piatră incredibilă pentru reducerea poluării mediului și a efectelor acesteia asupra organismului.

Se spune că este un instrument util în lupta împotriva infecțiilor virale, reducerea febrei și întărirea sistemului imunitar împreună cu sistemul respirator.

De asemenea se spune că pirita îmbunătățește sănătatea plămânilor și poate fi chiar utilă celor care suferă de astm bronșic și alte afecțiuni legate de respirație, menține sângele în flux sănătos și poate stimula funcția endocrină și poate ajuta la problemele de fertilitate.


12. Agat Dantela- La fel ca orice alt membru al familiei de agate, Agata albastră dantelă este o varietate de calcedonie cu benzi și cuarț.

Cristalul are benzi si straturi de albastru, dintre care majoritatea variază în nuanțe de la foarte deschis la albastru strălucitor intens. Ocazional, aceste pietre conțin și fire de culoare maro.

Din punct de vedere istoric, pietrele de agat au fost descoperite printre artefactele oamenilor din Neolitic și se știe că au fost folosite în scopuri de vindecare și ornamentare.
Piatra este folosită ca mijloc de vindecare și de construire a unei sănătăți emoționale puternice pentru a menține sănătatea fizică sub control.
Se crede că agata dantelă albastră este un simbol al libertății și al liniștii, care scade nivelul de stres și, la rândul său, vă poate întări sistemul imunitar.

Pentru cei care suferă de frică de scenă, urăsc vorbitul în public sau simt că sunt lipsiți de încredere, se recomandă agata dantelă albastră.

Se spune că vă ajută să vă verbalizați corect și să comunicați eficient prin eliminarea tuturor stresului asociat cu blocajele comunicative.
În ceea ce privește sănătatea fizică, se crede că agatul de dantelă albastră ajută la vindecarea oricăror afecțiuni ale gâtului. 


13. Malachit- Un gardian al inimii, un vindecător al oaselor rupte și al tensiunii arteriale și un protector împotriva fluxului toxic al energiei negative.

Malachitul este o piatră minunată care nu trebuie sa lipseasca din colectia unui iubitor de cristale.

Pietrele prețioase de culoare verde par să aibă întotdeauna puteri mistice și iubesc conectarea la chakra inimii.

Malachitul nu face excepție și, cu proprietățile sale energetice, face o treabă uimitoare, încurajându-vă să renunțați la vechile traume și tipare și să ieșiți din zona de confort.
Un instrument preferat al alchimiștilor și vindecătorilor din vremuri stravechi, Malachitul și-a dovedit valoarea de-a lungul secolelor când vine vorba de a transmite înțelepciune asupra corpului.

Este o piatră cunoscută că menține tensiunea arterială scăzută și natura ei calmantă ajută cu siguranță acest lucru.

Malachitul funcționează, de asemenea, în armonie cu oasele, încurajând vindecarea rapidă a oaselor rupte, a mușchilor rupti și a problemelor cu articulațiile.

Datorită energiei feminine puternice, Malachitul este, de asemenea, o piatră care dă o mână de ajutor la problemele menstruale precum crampele menstruale și face corpul să curgă mai bine în armonie atunci când vine vorba de durerile de travaliu. Și-a câștigat celălalt nume ca Piatra Moașă.

Malachitul este o piatră uimitoare pentru a ajuta la diminuarea fricilor, nu doar într-un mod emoțional, ci și pentru a ajuta corpul să facă față inimii care bate și transpirațiilor care pot însoți rezistența la schimbare și fobii.

Acesta este, probabil, modul în care Malachitul și-a câștigat și reputația de a fi un talisman pentru călători, în special pentru cei cărora le este frică să calce în avioane sau care suferă de rău de călătorie.


14. Piatra Lunii- Pentru cei care simt nevoia de a avea un cristal extrem de feminin în colecția lor, strălucirea sidefată pală a Pietrei Lunii este o necesitate.

Considerată a fi o piatră prețioasă a vederii interioare, Piatra Lunii ne aminteste că, la fel ca fazele lunii mame de pe cer, totul se desfășoară în cicluri și trebuie să învățăm să ne mișcăm și să ne adaptăm cu aceste schimbări.

Nu este greu de înțeles cum și-a primit numele Piatra Lunii, un cristal alb luminiscent. Tradiția hindusă antică susținea că aceasta ține în capcană razele de lună.

În Roma antică, se credea că Piatra Lunii și-a primit luciul sidefat de la lumina depozitată a Lunii. Grecii antici au combinat numele zeiței Lunii, Selene, și ale zeiței iubirii, Afrodita, și au numit acest cristal Aphroselene.
Piatra Lunii a devenit cunoscută drept „Piatra Călătorului” datorită credinței călătorilor că Piatra Lunii îi va proteja și îi va ajuta să le lumineze calea.

Cu toate acestea, nu este doar noroc pentru călători - se crede că este o piatră a norocului pentru toți.

Strălucirea sa a dus chiar și la legende care sugerau ca Pietra Lunii ar putea dezvălui destinul cuiva.

În sens fizic, este o piatră grozavă pentru cei care doresc să intre în contact cu înțelepciunea lor corporală și să-și găsească propriul flux.

De asemenea, ajută la toate tipurile de probleme de reproducere și fertilitate.

În sens emoțional, Piatra Lunii ne ajută să trecem în noi faze și ne invită să acceptăm tot ceea ce nu putem schimba.

De asemenea, ajută la stabilirea hormonilor și ne menține conectați la cosmos.


15. Shungit- Shungitul este un cristal negru strălucitor care a primit o atenție deosebită pentru proprietățile sale puternice de împământare fiind folosit și astăzi pentru refacerea energiei atât a corpului, cât și a minții de aceea este perfect amplasat la locul de munca, sub forma bruta, sau slefuit in sfere sau piramide.

Ajuta corpul sa se relaxeze, inlatura oboseala si in acelasi timp protejaza impotriva radiatiilor electromagnetice si a energiilor negative din jur.

Shungitul este o piatră neagră rară, făcută din carbon în proporție de până la 99%. Se găsește în principal în Shunga, un sat din Karelia, Rusia.
Piatra are o compoziție unică. Conține fulerene sau molecule sferice 3D formate din 60 de atomi de carbon. Aceste molecule sunt goale și uneori numite buckyballs.
Alături de fullerene, shungitul
este format din aproape toate mineralele din tabelul periodic.
Din cele mai vechi timpuri, shungitul a fost folosit pentru purificarea apei. Acest lucru se datorează presupusei sale activități împotriva bacteriilor și virușilor.
Potrivit rapoartelor anecdotice, shungitul este util pentru ameliorarea stresului. Se crede că absoarbe energia negativă și echilibrează emoțiile.

Facand parte din categoria cristalelor de protectie, negre, Sungitul este un cristal care nu trebuie sa lipseasca din colectia oricarui iubitor de cristale.


16. Jad- Jadul este format din două pietre semiprețioase separate - Nefrit și Jadeit.

Este o piatră spirituală cunoscută pentru durabilitatea și semnificația sa ridicată în cultura chineză datorită frumuseții, utilizării practice și valorii sale.
În China antică, jadul era considerat cea mai prețioasă piatră, precum și un simbol al norocului, prosperității și succesului.
Temele eternității, armoniei, standardelor morale înalte și bunătății au fost adesea găsite în diferitele semnificații date cristalului de jad de-a lungul a mii de ani.

Chinezii, egiptenii, maorii și aztecii țineau piatra în mare atenție, deoarece era un simbol al înțelepciunii care era adesea asociat cu morții.
Unele dintre acele culturi antice au îngropat chiar și obiecte de jad împreună cu decedatul. În unele obiceiuri de înmormântare, piatra verde reprezenta inima.
Piatra de jad poate fi răspunsul dacă vrei să aduci mai multă dragoste și echilibru în inima și viața ta.

Indiferent dacă piatra ta este nefrit sau jadeit, are energii puternice, care curg spre exterior, care promovează vindecarea, hrănirea, completarea și sprijinul emoțional care te pot ajuta să atingi o iubire superioară.
Efectele de inspirație ale jadului sunt aluzie la cea mai faimoasă culoare a pietrei, și anume verde.

Luminoase sau întunecate, nuanțele ne amintesc de mama pământ și de energiile ei vindecătoare, cu care piatra are o legătură puternică.

Purtarea pietrei poate amesteca acele energii cu propriul tau camp energetic, ceea ce o face o optiune fabuloasa daca locuiesti intr-un mediu urban si nu ai acces usor la spatiile naturale.
Pe lângă faptul că aduce propriile sale energii minunate în viața ta și în spațiul din jurul tău, cristalul de Jad are capacitatea de a transforma energiile negative în energii pozitive care promovează bucuria și iubirea.

Calmantă și armonioasă, piatra vă poate ajuta, de asemenea, să vă vindecați de leziuni și boli emoționale și fizice.


17. Angelit- Această piatră sacră a dispărut din vedere timp de mulți ani și a fost redescoperită abia în 1987 în ținuturile mistice incase din Peru.

Uneori poartă numele de Anhidrit din termenul grecesc pentru „fără apă”. Acest lucru se datorează faptului că Angelitul se naște din zone uscate unde cristalele de gips stăteau cândva în compania apei.

Pe măsură ce miile de ani trec, apa se usucă, iar cristalele se comprimă și astfel – ia naștere blândul albastru Angelit.

De la descoperirea sa în Peru, a fost exploatat și în Marea Britanie, Polonia, Libia, Germania, Mexic și Egipt.
Angelitul este moale ca mătasea ca energie și fizic. Se va transforma înapoi în gips atunci când este plasat în apă.

Este făcut din sulfat de calciu și, de asemenea, format din cristalul cerebral de Celestina.

Cunoscută pentru spiritul său ridicat, natura sa liniștită și promisiunea sa de predare și conexiune la un scop superior și ghizi spirituali, Angelitul este piatra perfectă pentru cei aflați într-o călătorie către nuanțe mai profunde de trezire.
O piatră care vă poate ajuta instantaneu pe drumul de a vă conecta cu tărâmul Îngerilor, semnificația cristalului Angelit este conectată la sinele superior și la găsirea scopului.

Este o piatră care intensifica visele, intuiția, auto-exprimarea blândă și o liniște sufletească extinsă.
În timp ce Angelitul oferă cea mai mare parte a puterii sale când vine vorba de proprietăți de vindecare spirituală, nici nu se ferește de vindecarea fizică.

Știm cu toții că o minte clară și deschisă poate avea beneficii majore pentru sănătate și acest lucru este valabil și pentru piatra noastra angelică.

Când vine vorba de corpul fizic, Angelitul este un vindecător uimitor. Ajută la echilibrarea glandei tiroide și ajută organismul să scape de orice infecție legată de gât.

Aducand sănătatea și starea de bine în întregul tău sistem, Angelitul poate ajuta, de asemenea, la reînnoirea vaselor de sânge și la menținerea inimii sanatoase.

De asemenea, poate ajuta la pierderea în greutate, durerile de cap și ajutarea organismului să se “scuture” de boli.


18. Calcit- Cristalele de calcit sunt unele dintre cele mai abundente tipuri de cristale care se găsesc pe pământ.
Ele pot fi găsite în toată lumea și sunt adesea amestecate cu alte pietre. Cristalul de calcit este, de asemenea, cunoscut sub numele de Calcspar, Calcit clar, Crystal Island, Iceland Spar și Calcit optic.
Aceste cristale sunt adesea moi și strălucitoare. Ele pot fi opace sau transparente și au de obicei o bandă de culori amestecate.
Ele pot fi incolore și pot fi, de asemenea, negre, albastre, maro, portocalii, verzi, roz, roșii, galbene și gri.
Cuvântul Calcit provine din cuvântul latin „calx” și cuvântul grecesc „chalix”, care înseamnă var.
Există depozite mari de calcit care pot fi găsite în Mexic. Dar există și cristale de calcit găsite în SUA, Republica Cehă, Slovacia, România, Islanda, Belgia și Marea Britanie.
Calcitul este un cristal de purificare puternic și este bine să ai în jurul tău deoarece poate curăța energiile stagnante din orice mediu.
De asemenea, elimină energiile bolnave sau stagnante din interiorul corpului.

Este un cristal foarte activ, care vă grăbește creșterea și dezvoltarea personală și spirituală.
Calcitul este cunoscut ca o “Piatră a Discernământului”. Ne ajută să știm care informații sunt esențiale și să reținem aceste informații în amintirile noastre de utilizare ulterioară.
Calcitul atenuează stresul emoțional și îl înlocuiește cu seninătate. Este o piatră excelentă de folosit atunci când echilibrați și curățați toate chakrele.

Este o piatră stabilizatoare care sporește încrederea în instinctele noastre și ne întărește capacitatea de a depăși eșecurile.


19. Lapis Lazuli- Înțeleptul Lapis Lazuli face parte din setul de cristale mai mistice, dar este totuși o piatră de pornire recomandata.

Frumosul cristal albastru regal, are o istorie lungă, acesta fiind iubit de faraoni, zeițe și artiști, deopotriva.

În cele mai vechi timpuri, Lapis Lazuli era cel mai apreciat datorită culorii sale frumoase și a valorosului colorant ultramarin derivat din acesta.

Numele său provine din latinescul lapis, „piatră”, și din persanul lazhuward, „albastru”.

Este o rocă formată din mai multe minerale, mai ales lazurit, sodalit, calcit și pirita și este un mediu bogat până la albastru regal, cu pete de aur (pirita).

Lapisul de calitate inferioară este albastru mai deschis, cu mai multe pete albe decât aurii și este uneori numit Lapis denim.

A fost folosit pe scară largă în scarabe, pandantive și alte bijuterii și măcinat în pulbere pentru coloranți, fard de ochi și elixire medicinale.

Are un anumit sentiment de seninătate care te ajută să fii confortabil cu propriile gânduri. Lapis Lazuli se conectează cu chakra gâtului, care ne ajută să împărtășim adevărul nostru lumii.

Când chakra gâtului este clară, ne putem comunica nevoile cu încredere.

Pe lângă lucrul cu chakra gâtului, puteți folosi Lapis Lazuli pentru a vă conecta cu propria înțelepciune și cu înțelepciunea universului.


20. Hematit- Un cristal mai dur, în nuanțe de argintiu și negru, Hematitul este un cristal care poate fi mânuit ca un scut.

Această piatră bogată în fier era o oarecare obsesie în Grecia antică, ei credeau că are puteri vindecătoare incredibile și că poate proteja pe toată lumea de la războinicii de pe câmpul de luptă până la femeile insarcinate, in momentul nasterii.În aceste zile, recunoaștem că hematitul este un aducător de putere.

Ne înrădăcinează direct, accesează instinctul nostru de supraviețuire, ne ajută să depășim greutatile și să fim curajosi.

Hematitul ne întemeiază și ne protejează. Ne întărește legătura cu pământul, făcându-ne să ne simțim în siguranță.

Ne înzestrează cu curaj, putere, rezistență și vitalitate. O „piatră pentru minte”, hematitul stimulează concentrarea și concentrarea, sporind memoria și gândirea originală.
Hematitul folosește calitățile magnetice ale energiilor noastre yin-yang pentru a echilibra meridianele din corp și pentru a oferi un echilibru stabil între sistemul nervos eteric și sistemul nervos fizic. 
Concentrează energia și emoțiile pentru echilibrul dintre corp, minte și spirit.

Dizolvă negativitatea și te împiedică să absorbi negativitatea celorlalți.

Hematitul este puternic, susține timiditatea, crește stima de sine și capacitatea de supraviețuire, sporește puterea de voință și încrederea și conferă încredere.

Ajută la depășirea compulsiunilor și a dependențelor, tratând supraalimentarea, fumatul și alte forme de exagerare.
Hematitul restabilește, întărește și reglează alimentarea cu sânge, ajutând afecțiunile sângelui, cum ar fi anemia.

Susține rinichii și regenerează țesuturile. Stimulează absorbția fierului și formarea globulelor roșii.

Tratează crampele picioarelor, anxietatea și insomnia. Hematitul ajută la alinierea coloanei vertebrale și la fracturi.

Fie că depășești dependența, elimini oamenii toxici, îți găsești vocea sau înveți să pasesti în afara zonei tale de confort, Hematitul este steaua ta călăuzitoare pentru a ajunge unde iti doresti.



*Nota : Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .