Compozitie chimica :  Sio2 ( varietate de cuart )

Culoare  :   roz-deschis, roz, roz-rosu

Duritate : 7, friabil

Luciu : sticlos,gras

Transparenta :  transparent la translucid , laptos

Polaritate : Yin

Tara de origine : Madagascar, Sri Lanka , Kenya, Brazilia, SUA, Rusia, Cehia, Elvetia, Finlanda


Piatra recomandata pentru :

Zodii :   Taur, Balanta, Leu, 

Planeta Guvernatoare : Venus

Chakra : 3,4,6,7

Element asociat : apa

Arhanghel : Ariel


Cuartul roz, de culoarea trandafirului, frumos si minunat, este o piatra a inimii, un cristal al iubirii neconditionate. Este legat direct de chakra inimii, dizolvand ranile emotionale, temerile si resentimentele si distribuie o energie iubitoare divina pe intreaga aura.

Numit Piatra Inimii, Cuartul Roz este folosit ca un talisman al dragostei inca de la inceputul anilor 600. Este eficient in atragerea de dragoste sau in dezvoltarea unei legaturi mai stranse cu familia sau prietenii. Cuartul Roz inspira, de asemenea dragostea de frumusete, in natura si mai ales in ceea ce stimuleaza imaginatia cum ar fi : arta, muzica, scrisul etc.

Un cristal de dioxid de siliciu, cuartul roz este una dintre cele mai comune soiuri din familia cuartului. Se gaseste in abundenta in intreaga lume si apare in forma masiva, fara muchii sau terminatii de cristal. Este neclara pana la translucid. Numele sau este derivat din culoarea trandafirului moale, care variaza de la roz foarte deschis pana la rosu-roz si se datoreaza cantitatilor de titan, fier, sau mangan in materialul masiv. Acesta contine, de asemenea, incluziuni microscopice de fibre de rutil sau un borosilicat similar dumortieritului, care poate produce ocazional un efect de " pisica " sau " stea " atunci cand este polisat in cabochoane sau sfere. Culoarea Cuartului Roz este foarte stabila si nu se schimba la temperatura mare sau lumina directa a soarelui.

Emanatiile roz-moi ale Cuartului Roz consoleaza si vindeca ranile pe care le-a suferit inima, instalandu-se in camerele interioare ale Chakrei Inimii unde experientele emotionale sunt inregistrate si stocate. Ea dizolva durerile, ingrijorarile, temerile si resentimentele care suprima abilitatea inimii de a da si de a primii dragoste si o inlocuiesc cu vindecare, confort si liniste interioara. Cuartul Roz echilibreaza energia yin-yang si poate aduce toate celelalte chakre in armonie si unitate cu Inima. Cu puterea razelor rosii luminoase, Cuartul Roz, stimuleaza usor chakra de baza pentru a intarii corpul fizic.

Vibratiile sale pot patrunde pana la nivelul celular si reprogrameaza celulele pentru bucurie si longevitate, mai degraba decat pentru disperare si moarte. Incurajeaza dizolvarea maniei si resentimentelor, fricii si suspiciunii si aduce Lumina vindecarii, renasterea sperantei si a credintei in bunavointa Universului. Cuartul Roz este cel mai important cristal al inimii si chakrei inimii, predand adevarata esenta a iubirii, purificand si deschizand inima pe toate nivelurile. 

In cazul relatiilor existente are rolul de a intarii increderea, armonia si incurajeaza la iubire neconditionata.Cuartul Roz promoveaza toate tipurile de dragoste, fiind o piatra a iubirii pure care aduce dragoste din belsug, prietenie si fericire.


 *Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .