Denumire :  Din latinul fluorum – stare lichida

Compozitie chimica :  CaF2 ( varietate de cuart )

Culoare  :   extreme de variabila, de cele mai multe ori verdee, albastru-verde,mov,purpuriu pana la purpuriu- rosu,galben,portocaliu,alb,incolor,albastru; unele fluorine prezinta benzi de diferite culori

Duritate : 4, friabil

Luciu : sticlos

Transparenta :  transparent ,semitransparent

Polaritate : Yang

Tara de origine : Marea Britanie, Statele Unite, Australia, Germania, Norvegia, China, Peru, Mexic, Brazilia



Piatra recomandata pentru :

Zodii :   Pesti, Taur, Leu, Balanta, Scorpion, Varsator,Capricorn

Planeta Guvernatoare : Mercur

Chakra : 4, 5, 6, 7

Element asociat :  -

Arhanghel : Jophiel


Fluritul are efecte protectoare foarte puternice, indeosebi la nivel psihic. Te ajuta sa discerni influentele exterioare si blocheaza manipularea psihica si influentele mentale nedorite. Aceasta piatra purifica si stabilizeaza aura.Este extrem de eficienta impotriva radiatiilor emise de calculator si a stresului electromagnetic. Atunci cand este folosit in scopuri terapeutice, fluoritul absoarbe energiile negative si stresurile de toate felurile. Curata, purifica, disipa si reorganizeaza toate energiile din corp care nu se afla intr-o ordine perfecta.

Indicat celui care,apasat de nesiguranta , traieste cu obsesia ca este observant si criticat pentru modul in care munceste si isi face datoria; fiindu-i teama sa nu greseasca, isi insuseste sabloanele de actiune si de gandire general acceptate, transformandu-le in ceva organic. Fluorina ajuta sa abandonezi orice conditionare si sa renunti la ratacirile speculative pe caile deja batatorite ale trecutului, adoptand modul cel mai direct , mai simplu, si mai firesc, de a chibzui - cel al bunului simt, renaste, astfel, regenerat, daruindu-se unor principii inalte si mergand spre tinta pe calea cea mai scurta.

Este una din pietrele care ne ajuta sa intelegem cauza evenimentelor pe care le traim, sa asimilam invatamintele si, in acest fel, sa ne flexibilizam rigiditatea.

Fluoritul este asociat cu progresul pe mai multe nivele, conferind vietii de zi cu zi multa structura. Aceasta piatra ajuta la iesirea dinstarea de haos si la reorganizarea corpului fizic, a celui emotional si a celui mental.

La nivel psihologic, fluoritul dizolva tiparele comportamentale rigide si deschide cu blandete poarta subconstientului, scotand la lumina sentimentele reprimate pentru a fi rezolvate.Amplifica increderea in sine si dexteritatea.Fluoritul ajuta la invatare, intrucat organizeaza si proceseaza informatiile, asociind noile date cu cele deja cunoscute si in plus de asta amplifica puterea de concentrare si ajuta sa absorbi noi informatii promovand gandirea rapida.

La nivel emotional, fluoritul are puternic efect stabilizator. Te ajuta sa intelegi mai bine efectele gandurilor si emotiilor asupra corpului fizic.

Fluoritul are efecte terapeutice foarte puternice, vindecand infectiile si bolile.Are efecte asupra dintilor, celulelor si oaselor.Amelioreaza disconfortul provocat de zona soster si alte dureri pe baza nervoasa si vindeca pielea.

Fluoritul albastru stimuleaza gandirea ordonata si creatoare, si limpezeste comunicarea. Are o dubla actiune: calmeaza sau revitalizeaza energia, in functie de necesitatile corpului fizic si ale celui biomagnetic.

Fluoritul verde disipa energia in exces si vindeca traumele emotionale . Scoate la lumina informatiile ascunse in subconstient si trezeste intuitia.

Fluoritul violet si cel mov stimuleaza cel de-al treilea ochi si confera discernamant in cazul comunicarii psihice fiind o piatra excelenta pentru meditatie.

Fluoritul galben stimuleaza creativitatea si stabilizeaza energia in cadrul grupurilor. Este foarte util pentru stimularea cooperarii si sustine activitatiile intelectuale.

Trebuie purtat pe lobul urechilor sau plasat in mediul in care te afli.Fluoritul absoarbe energia negativa si stresul; de aceea , trebuie purificat dupa fiecare folosire. Poate fi plasat pe calculator sau intre tine si sursa de smog electromagnetic.


*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .