LAPIS LAZULI

Numele:  numele este asociat cu mai multe culturi, asadar se spune ca numele ar veni din latina: lapis – piatra iar lazulum – albastru, ultramarin, deci “piatra albastra”, sau din persana “lashuward” = “ca cerul”, ori de la cuvantul arab “lazward”, din care provine si cuvantul azuriu, ceea ce inseamna albastru

Compozitie chimica : Na3CaAl3Si3O12S -  lazurita, pirita (care adauga o nuanta de galben auriu scanteietor), calcita (care arata ca un praf alb) sau cantitati mici de diopsid, sodalith

Culori :  albastru intens (de Voronet), albastru inchis, azuriu, albastru-violet, verzui, cu mici urme calcit (albe) sau pirita (aurii), dar in general are culoarea albastru inchis intens

Duritate :  5 - 6 (din 10)

Luciu : mat - opac

Transparenta : opac sau semiopac

Tara de origine : Afganistan


Piatra este recomandata pentru :

Zodii : Fecioara (Mistret), Varsator, Sagetator si Leu

Talisman Norocos : Sagetator

Chakre : 5, 6, 7

Polaritate : Yin

Element asociat : apa

Arhanghel : Mihail


Lapis Lazuli este piatra nationala a statului Chile. Este o piatra opaca, intens albastra, culoarea sa fiind recunoscuta din toate timpurile ca un simbol al puterii regale. In antichitate ea era folosita ca purificator mental si spiritual.

Se mai spunea ca ea alunga durerile de cap, scade tensiunea arteriala si febra, reduce durerile menstruale, si, incalzit, poate fi folosit in tratarea inflamatiilor si umflaturilor.

Se spune despre acest cristal ca trateaza insomniile si ameteala., ca atrage dragoste si prietenia, facilitand exprimarea sentimentelor si emotiilor. Lapis lazuli este o piatra protectoare, atragand echilibru psihic, fizic si emotional.

Lapus Lazuli este un amestec de minerale, ce se gaseste sub forma de bolovani in calcare, are aspect uniform, masiv cu cristale distincte si poate fi opac sau semiopac. Compozitia si culoarea variaza de la o piatra la alta. Cele mai apreciate pietre de lapis lazuli sunt colorate uniform si nu au nici o nuanta/tenta violeta.


Acesta  poate fi confundat cu sodalitul, deci mare atentie. 

Astazi Argentina este o sursa de lapis lazulii de buna calitate. O varietate de culoare albastra de lapis lazuli se gaseste si in fosta URSS si in Chile. Piatra se gaseste deasemenea si in SUA, Angola, Canada, Birmania, si Pakistan.

Este o piatra psihica, spirituala, simbol al regalitatii. Are puternic rol protector, fereste de rau si orice pericol, se foloseste de asemenea impotriva atacurilor psihice, energiilor negative, blestemelor, vrajilor si gandurilor rele.

Sporeste creativitatea, comunicativitatea verbala, memoria, castigurile financiare. Ajuta la atingerea perfectiunii, deschiderea celui de al treilea ochi, prin care lumea va fi inteleasa altfel, iluminarea spirituala, dobandirea intelepciunii, intelegerea adevarului, deschiderea spirituala, o intelegere impartiala a lucrurilor, probleme juridice (procese, divorturi), in momente de durere, intelegerea misterelor sacre, rezolvarea neintelegerilor in cuplu, intelegerea vietilor anterioare.

Este bun pentru meditatie, rugaciune si divinatie. Confera noroc, eficacitate, randament, pace interioara, succes in dragoste, prietenie, protectie, creativitate, bucurie, curaj, optimism, prosperitate, fericire, bunatate, claritate mentala, obiectivitate, entuziasm, incredere de sine si vise cu incarcatura spirituala.

Cei care poarta aceasta piatra vor reusi in viata prin forta iubirii, prin capacitatea lor de a darui iubire neconditionata si prin increderea pe care o transmit lumii.

Are un puternic rol protector asupra sanatatii, confera o stare de bine general, fortifica si vitalizeaza organismul. Previne problemele cardiace, imbunatateste vederea si mareste virilitatea. Deasemenea ajuta la gasirea cauzelor bolilor mai ciudate.

Scade agitatia emotionala, timiditatea, tensiunea, stresul, anxietatea, melancolia si depresia. Este recomandat profesiunilor legate de dans, muzica, teatru, spiritualitate, biserica, este piatra scriitorilor, oratorilor sau a celor care comunica mult in scris sau verbal.

 Este benefic pentru stomac, ficat, ulcer, probleme ale pielii, digestie, sistemul nervos, sistemul urinar, auz, somn, ochi, vedere, coarde vocale, tiroida, esofag, timus, gat, maduva oaselor, muschi, benefic in caz de dureri, inflamatii, febra, depresie, epilesie, melancolie, nevralgie, spasm, anxietate, tensiune, insomnie, probleme de circulatie, nastere, tuberculoza, nevroze, agitatie, vertij, ameteala, hemoroizi, tuse, arsuri si in autism. NU TREBUIE PURTATA DE DIABETICI! !


 *Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .