Numele :  provine din limba greaca, din cuvantul lemon care inseamna mal de lac

Compozitie chimica :  FeO(OH)·H2O

Culori :  negru, brun, galben

Duritate : 4 - 5.5

Luciu : pamantos

Transparenta : opac

Tara de origine : China


Piatra este recomandata pentru :

Zodii : Fecioara

Talisman Norocos : Fecioara

Chakre : 1, 2

Polaritate : Yang

Element asociat : Pamant


Limonitul este un produs secundar ce a luat nastere in urma oxidarii altor minerale de fier. Limonitul a fost folosit ca pigment si desi tara lui de origine o reprezinta China, in prezent se gaseste si in Brazilia, Rusia, Zair, Europa, India, Namibia, precum si in SUA.


Este un minereu cu o stransa conexiune catre Pamant ce ajuta la o mai buna directionare a fluxului vietii spre stabilitate si confort. Ofera un real ajutor persoanelor ce se afla in situatii dificile prin intarirea caracterului acestora astfel incat sa isi gaseasca forta de a lupta indiferent de situatie. Este recomandat acelora care simt ca nu mai au scapare din diverse situatii, care simt ca s-au impotmolit sau stagneaza, vindecandu-i de gandurile negative, conferindu-le putere si claritate. Totodata, imbunatateste precizia intuitiva si sporeste telepatia.


Din punct de vedere al sanatatii corpului, limenitul poate fi folosit cu incredere in tratarea tulburarilor sistemului osos sau afectiunilor ficatului. Ajuta la asimilarea fierului si calciului in organism, amelioreaza starea de deshidratare si lupta impotriva febrei.


*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii, ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage, dupa principiul "cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .