Nume : Originea numelui Piritei provine din Grecia de la cuvantul Pyr care inseamna foc și puritēs – de foc .

Culoare : Auriu.
Luciu : Metalic.
Transparenta : Opac.
Duritate : 6-6,5 pe scara Mohs.
Compozitie chimica : FeS2.
Tara de origine : Pirita se găsește în toată lumea, dar de cele mai multe ori provine din: Brazilia, Namibia, China, Peru, Rusia, Mexic, Pakistan, Germania și Canada.
Recomandată deoarece : blochează undele Electro Magnetice, promoveaza puterea și rezistența, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor virale, crește nivelul de încredere, ajută la depășirea temerilor și anxietăților, protejează de energia negativă
Semne zodiacale: Leu, Gemeni.
Planeta guvernatoare : Marte, Soare.
Chakre : Chakra Plexului Solar, Chakra Sacrala.
Polaritate : Yin.
Element asociat : Foc.
Numar : 3.
Arhanghel : Rafael.




PIRITA este un mineral sulfurat de fier cu un luciu metalic. Are o culoare aurie asemănătoare aurului, din cauza acestei asemănări este cunoscută și sub numele de Fools Gold.

Provine din sistemul de cristal cubic, are o transparenta opaca si o textura fragila. 

Nu tot ceea ce strălucește este aur, așa cum demonstrează Pirita prin nuanțele sale prețioase și proprietățile sale de protecție puternice.

Semnificația numelui Piritei provine din cuvântul grecesc Pyr, care se traduce prin foc - un ecou al modului în care lumina prinde viata pe suprafața pietrei, sau poate ca o dovadă a energiei masculine puternice și a simțului pasiunii pe care o regasim în aceasta.

În ciuda numelui său Pirita este de fapt o piatră de pământ bogată în sulfură de fier.

Cu nuanțe de alamă pală sau o culoare aurie mai bogată, Pirita este o piatră drăguță dar care își păstrează în același timp și puterea.

Un omagiu adus numelui său, este unul dintre singurele cristale vindecătoare care, de asemenea, poate produce scântei dacă este lovit suficient de puternic.

Pirita și-a câștigat porecla Fools Gold, datorită aspectului său uimitor vizual similar cu metalul prețios.

Dar departe de a fi nebun, oricine ține Pirita aproape de inimă va descoperi că puterile lor personale sunt înmulțite.
În esenta sa, Pirita se referă la protecție.

Este o piatră care vrea să-și protejeze purtătorul în toate modurile posibile.

Indiferent dacă vă ferește de vampiri emoționali sau vă protejează de atacuri psihice, elimină vibrațiile negative, curăța smogul EMF sau pur și simplu împiedică acele modele de gândire toxice să-ți curgă prin cap, Pirita este mereu dornica să te mențină pur.

Când suntem capabili să ne eliberăm de acele legături toxice, descoperim că viața își pierde zidurile și suntem capabili să vedem direct până la adevăr și să trăim într-o dulce autenticitate. 


Pirita are rolul de a te menține puternic, stabil și mereu liber.

Pare să aibă o calitate intuitivă care funcționează pentru a te ține departe de pericol - atât din punct de vedere spiritual, cât și emoțional.

Este, de asemenea, o piatră care inspiră creativitate și aduce un plus de strălucire.

Încurajează puterea și calitățile de conducere, invitându-vă să vă ridicați la propriul potențial, deoarece voința și bunăstarea voastră sunt mereu sub control.
Când vine vorba de vindecare fizică, Pirita te ajută să-ți construiești puterea și rezistența.

Amintiți-vă, este o piatră de vindecare care se sprijină pe energia sa masculină.

Datorită dragostei sale pentru protecție, pirita este o piatră incredibilă pentru reducerea poluării mediului și a efectelor acesteia asupra organismului.

Se spune că este un instrument util în lupta împotriva infecțiilor virale, reducerea febrei și întărirea sistemului imunitar împreună cu sistemul respirator.

Pirita îmbunătățește sănătatea plămânilor și poate fi chiar utilă celor care suferă de astm și alte afecțiuni legate de respirație.

De asemenea, menține sângele în flux sănătos, poate stimula funcția endocrină și poate ajuta la problemele de fertilitate.


Când vine vorba de întărirea emoțională, aici Pirita aprinde cu adevărat un foc în suflet.

Odată ce ne simțim protejați de elementele exterioare, este mult mai ușor să ne simțim în siguranță și în propria piele.

Veți observa că nivelurile de încredere încep să crească, veți putea scoate în evidență acele calități naturale de leadership pe care le-ați fi putut ascunde și veți putea cu ușurință să vedeți dincolo de pretenții și să trăiți în lumina autenticității.
Pirita pare că dă foc spiritului – în sensul bun!

Reaprinde orice dorință pierdută sau pasiune îndepărtată și te face să simți că ești gata să îmbrățișezi viața din nou.

Dacă ați fost încurcat în gânduri depresive sau locuiți în anxietate, Pirita este aici pentru a vă ajuta să vă îndepărtați de acele gânduri și frici, să depășiți tot ceea ce vă ține înapoi și să luați măsuri pentru a trăi viața pentru care v-ați născut.


Energia pozitivă rulează în piatra de Pirita.

Totul este să curățați pânzele de energie negativă și să vă asigurați că nu cădeți niciodată în întuneric, ci în schimb să vă simțiți puternici și forțați să pășiți în lumină.

Pentru a facilita această forță interioară și zoom pentru viață, Pirita lucrează la întărirea și curățarea chakrei plexului solar și a chakrei sacrale.

Acestea sunt chakrele care dețin pasiunea și energia noastră profundă pentru viață, priceperea noastră sexuală și dragostea noastră pentru gândire și acțiune creativă.

Această piatră va aduce multă putere sufletului și împrejurimilor și este suficient de frumoasă pentru a fi expusă.

Pirita este partenerul perfect pentru echilibrarea feng shui-ului și, atunci când este purtat ca amuletele de protecție în bijuteriile cu pietre prețioase, poate trimite acele vibrații vindecătoare direct acolo unde sunt cel mai necesare.
Pirita este un jucător puternic Feng Shui datorită acelor proprietăți de protecție masive.

Dacă doriți să vă păstrați locuința protejată de orice forță negativă, plasați o bucată lângă intrări pentru a curăța.

Dincolo de vibrațiile protectoare, pirita nu înseamnă doar blocare, ci este, de asemenea, priceputa atunci când vine vorba de a canaliza tipul potrivit de energie în casa ta.

Este o piatră grozavă pentru a atrage bogăția, abundența și norocul și, din aceste motive, bucățile de pirita se vor descurca bine atunci când sunt plasate în spații de lucru, studiouri și în orice loc unde are loc gândirea creativă.


Pirita este un cristal uimitor capabil să profite de posibilități nesfârșite și cu siguranță poate scoate la iveală tot ce este mai bun din sufletul tău.

Pentru cei care se găsesc vrăjiți de strălucirea acestei pietre și pentru cei care simt că pot reduce paranoia și gândurile suspecte știind că au protecție în orice moment, Pirita este o piatra perfectă.

 Este cristalul care salută abundența, norocul, bucuria, adevărul și multe calități uimitoare care vă vor ajuta sufletul să strălucească.



                                           



*Nota : Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .