Numele :  provine din grecescul "onux" care inseamna "gheara" sau "unghie"

Compozitie chimica :  SiO2

Culori :  alb, maro, negru cu dungi, brun, alb cu straturi in nuante de maro, bej, rosu, negru cu straturi de nuante maro

Duritate : 6,5 - 7 din 10

Luciu : sticlos, matasos

Transparenta :  translucid, opac

Tara de origine :  Canada, Brazilia, Mexic, India, Africa de Sud, Rusia, SUA


Piatra este recomandata pentru :

Zodii :  Fecioara, Balanta, Scorpion

Talisman Norocos : Balanta

Chakre : 2, 3

Polaritate : Yang

Element asociat : Apa


Sardonixul este o piatra cu un mare rol protector, in special al tinerilor si al persoanelor ce sunt la inceput de drum intr-un business sau implicate intr-un nou proiect. Este de asemenea un protector al casei. Asezata intr-un colt al acesteia, piatra de sardonix alunga energiile negative, ferind-o de de toate relele, inclusive de vraji. Este aducatoare de noroc, confera energie, curaj, disciplina, creativitate si capacitate de intelegere.

Din punct de vedere al familiei, sardonixul aduce armonie in cuplu, dragoste, succes in casnicie, pace, sporeste comunicativitatea si bucuria de a trai. Este o piatra ce confera stabilitate, intelepciune, iar persoanele ce o poarta vor fi persoane cu picioarele pe pamant, capabile de a gasi solutii concrete in orice problema vor intampina, persoane detasate si concentrate.

Pe partea profesionala, se recomanda a fi folosita de persoanele ce lucreaza in politica, persoanelor ce isi doresc o ascensiune in cariera. Sardonixul confera seriozitate, responsabilitate, ascensiune profesionala si sociala, ajuta la rezolvarea situatiilor dificile, la implinirea propriului destin si protejeaza impotriva greutatilor si a obstacolelor ce va pot aparea in cale. Pentru cei ce lucreaza in domenii in care este necesara adresarea in fata unui public numeros, sardonixul sporeste capacitatea de exprimare verbala si comunicativitatea.

Daca intampinati probleme de sanatate sau va luptati cu lipsa de energie, luati in considerare ca aceasta piatra este benefica pentru cei ce au probleme cu auzul, vazul, rinichii, inima sau se lupta cu lipsa de energie si vitalitate a organismului slabit sau in convalescent.


*Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .