Nume : Originea numelui cristalului de Selenit provine din Grecia antica de la zeita Lunii, Selene.


Culoare : Alb Sidefat, Argintiu, Alb mat și transparent, Roz, Portocaliu.


Luciu : Mat, Lucios.


Transparenta : Translucid, opac.


Duritate : 1,5-2 pe scara Mohs.


Compozitie chimica : SeO32− , HseO3−.


Tara de origine : Mineralul Selenit poate fi găsit în toată lumea, dar se găsește cel mai des în Mexic, Polonia, Rusia, Grecia, Japonia, Australia, Argentina, Brazilia și Statele Unite.


Recomandată deoarece : Curăță și purifică mediul înconjurător, curăță energia negativă, curăță și încarcă alte cristale, calmează coșmarurile, ideal pentru memorie, ajută la echilibrul fizic.


Semne zodiacale: Taur, Rac, Varsator.


Planeta guvernatoare : Luna.


Chakre : Chakra Coroanei, Chakra Fruntii ( Al III-lea Ochi).


Polaritate : Yin-Yang.


Element asociat : Apă.


Numar : 8.


Arhanghel : Melchizedek.






SELENITUL este o varietate de gips mineral.

De asemenea, vine în soiuri cunoscute sub numele de trandafir de deșert, floare de satin și floare de gips.

Selenitul este format din sulfat de calciu dihidrat și este un cristal monoclinic. Vine în nuanțe palide de alb sidefat, cu o textură asemănătoare argilei.
Calmând instantaneu, Selenitul are o istorie lungă in a fi piatra Zeitei, acesta aduce protecție, armonie și vindecare sufletească corpului, minții și casei tale.
Selenitul este o formă cristalizată de gips. Provine din sulfatul de calciu hidrat și este o piatră moale care pare aproape maleabilă în natură.

Fiind una dintre pietrele mai moi, poate fi un memento minunat și viu că ar trebui să trecem prin această lume cu blândețe.
S-au găsit plăci de cristale de Selenit în locuri atât înalte, cât și joase, de la apele bogate din Odiseea ale Greciei până la Mexicul artistic, Japonia Zen, Argentina sălbatică și spiritul de petrecere al Braziliei, a fost găsit și în SUA, Polonia, Rusia și Australia. 


Datorită conexiunii sale lumești, selenitul apare de-a lungul istoriei.

Sensul numelui Selenitului este strâns legat cu zeița Grecească antică a lunii - Selene.

Selene avea puterea de a lumina noaptea și avea o personalitate în continuă schimbare, care părea să curgă.

Era fiica lui Hyperion și Thea și se înfățișa călărind un cal sau un car înaripat cu o semilună ca o coroană pe cap.

Numele Selenitului o face o piatră extrem de spirituală și este adesea tratată ca atare.

Baghetele din selenit pot fi populare pentru cei care doresc să conducă energia, iar pietrele și bijuteriile cu pietre prețioase care conțin Selenit sunt făcute pentru a ne ajuta să ne deschidem către frecvențe mai înalte și mesaje din univers.


La un nivel fizic, Selenitul poate fi, de asemenea, o piatră uimitoare pentru trecerea prin blocaje de energie, aducând pacea și puritatea mintii și inimii și, în general, asigurându-vă că rămâneți protejat și conectat cu lumea din jurul vostru.

Cei care aduc Selenitul în viața lor vor descoperi că această piatră aduce o nouă suflare în viața lor.

Se spune că selenitul ajută la alinierea coloanei vertebrale și corecteaza sau cel puțin dă o mână de ajutor atunci când vine vorba de probleme ale scheletului.

Împreună cu întărirea sistemului osos, starea de spirit a selenitului care aduce lumină acționează, de asemenea, pentru a inversa deteriorarea radicalilor liberi în structura celulară și vă poate menține pielea, părul și ochii curați și strălucitori.
Selenitul se pune imediat la treabă, ajutându-te să scapi de acele anxietăți și griji care pot apăsa inima.

Aceasta este o piatră căreia îi place să fie ușoară, care vrea să iti crească aripi și nu dorește niciun fel de ancoră sau legături din gândirea negativă.

Pentru a vă ajuta să vă eliberați de aceste gânduri încurcate, Selenitul începe mai întâi să vă ajute să vă descărcați gândind clar.

Vă ajută să deveniți foarte conștienți de mediul înconjurător și vă oferă o judecată impecabilă și o perspectivă sănătoasă, astfel încât să puteți lucra cu atenție cu sufletul pentru a lua deciziile corecte.

Este o piatră care te invită să fii deschis și cinstit, pur și eliberat și să aduci iertare în situațiile care nu te mai servesc. 


Metafizic este locul în care Selenitul pare să strălucească cu adevărat.

Este un instrument uimitor pentru a elimina acele blocaje energetice care te opresc să trăiești la maximum.

Lucrând îndeaproape cu chakrele superioare, cum ar fi chakra coroanei și chakra al treilea ochi, Selenitul menține lumina și energia fluidă, astfel încât să fiți deschis și mereu gata să primiți mesajele pe care Universul trebuie să vi le transmită. Desigur, nu este o surpriză faptul că Selenitul își începe activitatea asupra chakrei inimii.

Fără ca Chakra Inimii să fie sănătoasă și deschisă, energia nu poate curge către chakrele superioare.

Când inimile noastre sunt ușoare și deschise, suntem plini de compasiune și iubire și avem încredere în acele mesaje care pot veni din locuri mai înalte.

Selenitul este un ghid spiritual sublim și este folosit și pentru curățarea aurei.
O piatră profund vindecătoare, Selenitul este o bijuterie pe care o dorești să-și aducă energia în viața ta.

Această piatră strălucitoare a Lunii este mereu gata să aducă un sentiment de armonie în casa ta.

Este plin de energia intenției și este mereu gata să se oprească cu energia sa pozitivă asupra vieții tale.


Un cristal de selenit poate fi plasat într-o varietate de locuri din casa ta.
Prin plasarea selenitului pe holul casei contribuiți la prevenirea pătrunderii energiei toxice în casa dvs., angajându-vă în schimb să păstrați spațiul moale, ușor și îmbibat în lumină albă pură.
Dar deoarece Selenitul este asociat cu chakrele superioare și prin asociere, claritate mentală și ușurință emoțională, vă recomandăm și să vă plasați piatra de Selenit pe birou sau în camera în care lucrați.
Plasarea unei piramide de selenit pe birou va elimina energiile negative care apar atunci când cineva experimentează frustrare, oboseală și plictiseală în viața profesională sau academică.
De asemenea, puteți alege să vă păstrați selenitul în dormitor.
Puteți păstra selenitul pe masa de toaletă, sub pat sau pe pervazul ferestrei pentru a beneficia de capacitățile sale blânde și calmante pe tot parcursul nopții.
Odată ce ai stabilit un ritm de odihnă profundă și reparatoare, vei începe în mod natural să te simți din ce în ce mai stăpân pe starea ta mentală pozitivă.


Selenitul este una dintre cele mai cerești cristale pe care le poți avea în colectia ta și este o alegere importantă pentru cei care doresc să-și folosească cristalele pentru a accesa energii superioare.
Dacă ați fost atras de multă vreme de sentimente eterice, de comuniunea cu tărâmurile îngerilor și de gânduri și sentimente că ceva mai strălucitor și mai mare este acolo, Selenitul ar putea fi piatra perfecta pentru dumneavoastra.
Umplându-ți sufletul cu lumină și iubire și aplecându-te către gândirea superioară, poți accesa o cu totul nouă conștiință.
Chiar și pentru cei care nu vor să zboare atât de sus, dar care tânjesc mai multă energie spirituală și feminină această piatră poate fi un companion perfect.





         




*Nota : Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii ,ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .