Nume : Denumirea Sodalitului provine din cuvintele engleze „conținut de sodiu”. Sodalitul a fost numit în 1811 de Thomas Thomson.
- Este înregistrată următoarea poveste: „O cantitate de sodalit a fost trimisă în Danemarca din Groenlanda în timpul războaielor napoleoniene.

A fost însă capturată de britanici și examinată de un chimist din Glasgow, profesorul Thomas Thomson, care i-a dat numele sodiului.


Culoare :Albastru, sodalitul poate fi, de asemenea, gri, galben, verde sau roz .


Luciu : Vitros, sticlos, ceros.


Transparenta : Translucit, opac.


Duritate : 5.5-6 pe scara Mohs.


Compozitie chimica : Na 8(Al 6Si 6O 24)Cl 2


Tara de origine Groenlanda, Norvegia, România, Portugalia, Rusia, Bolivia, Brazilia, Canada și S.U.A..


Recomandată deoarece : Aduce ordine și calm mintii, încurajează gândirea rațională, obiectivitatea, adevărul și intuiția, împreună cu verbalizarea sentimentelor.


Semne zodiacale: Sagetator, Fecioara, Varsator, Pesti.


Planeta guvernatoare Luna.


Chakre : Chakra Gatului și Chakra Fruntii (cel de-al treilea ochi).


Polaritate : Yin.


Element asociat Apa și Aer.


Numar : 4.


Arhanghel : Mihael.





Una dintre cele mai interesante și unice pietre prețioase albastre este, fără îndoială, Sodalitul.

Piatra de Sodalit apare, de asemenea, sub formă de cristal de sodalit.

Bijuteria este un mineral tectosilicat, care își are numele de la conținutul ridicat de sodiu din interiorul cristalului.

De asemenea, face parte din grupul de sodalite cu alte pietre precum lazurita și hauyne.
Deși a fost descoperit pentru prima dată în Groenlanda în 1811, a devenit mult mai popular în Canada în 1891 și mai departe, deoarece pietrele au devenit din ce în ce mai des folosite în ornamente.

Poate fi destul de ușor confundat cu Lapis Lazuli. Aceste pietre au adesea o culoare și o textură similare.
Diferența, la o prima vedere este legată de continutul de Cuart alb/Calcit alb în Sodalit, pe când în Lapis Lazuli se regaseste Pirita aurie.


Cristalul de Sodalit este asociat cu Săgetătorul. Asocierea planetei este Luna.

Datorită nuanței sale incredibile din culoarea sa albastru intens, acest cristal este asociat cu elementele de apă și aer.
Proprietățile metafizice ale acestei pietre sunt în primul rând capacitatea sa de a vă oferi puterea de a comunica eficient.

Îți îmbunătățește capacitatea de a spune adevărul emoțiilor tale, de a-ți urma intuiția, de a-ți permite să fii obiectiv și încurajează gândurile raționale.

Este capabil să reducă atacurile de panică și să vă sporească capacitatea de a vă exprima.


Există o gamă largă de proprietăți de vindecare asociate cu cristalul de Sodalit.

Se concentrează pe logică, echilibru emoțional, intuiție și claritate, de asemenea îmbunătățește inteligența.

Este capabil să reducă febra și să ajute cu insomnia.
Există unii oameni care cred că sodalitul este capabil să scadă tensiunea arterială și, în același timp, să vă întărească sistemul imunitar.

Se concentrează pe gât și laringe, așa că purtarea cristalului sau a pietrei pe un lanț în jurul gâtului îi va permite să se afle aproape de zonele corpului în care este cel mai eficient.
Unii au descoperit că este capabil să ajute cu pierderea în greutate, precum și cu problemele de retenție de apă.

Pentru cei dintre noi cu deficiențe de calciu, sodalitul ar putea fi o piatră bună la care să apelăm.
Unele studii au sugerat că plasarea unei pietre de sodalit pe birou lângă computer poate proteja de poluare
a electromagnetică.

Telefoanele mobile, precum și computerele emit acest tip de radiații.


Sodalitul este o piatră care îți declanșează instinctul de supraviețuire, deși nu într-un mod bazat pe frică.

Este o piatră care îți amintește să folosești acele instincte puternice și să atingi un echilibru între minte și inimă, astfel încât să poți trăi întotdeauna în aliniament cu cel mai adevărat sine.

Pentru cei cărora le place să trăiască o viață aliniată cu latura lor creativă, Sodalitul este o piatră care stârnește imaginația și încurajează exprimarea artistică.

Iar pentru persoanele care doresc să aprofundeze puțin și să dezvăluie secretele semnificației Sodalitului, iată tot ce știm despre frumoasa piatră albastră străbătută de Calcit alb.


Celebrat ca unul dintre cele mai puternice cristale pentru curatarea corpului de vibrațiile toxice asociate cel mai mult cu frica și vinovăția,

Sodalitul te împinge mai sus pentru a descoperii că încrederea și inteligența emoțională sunt necesare pentru creșterea încrederii în sine.

După cum am menționat, aceasta este o piatră care dorește ca nu doar să supraviețuiești, ci și să prosperi pe deplin.

Iată toate beneficiile uimitoare la care te poți aștepta atunci când aduci energia vindecătoare a Sodalitului în sufletul tău.

Este un cristal generos atunci când vine vorba despre a-ți crește priceperea fizică.

Pentru început, este o piatră a chakrei gâtului, ceea ce o face un instrument excepțional atunci când vine vorba de stimularea comunicării.

Pe măsură ce îmbunătățește stima de sine și îți sporește încrederea interioară, te invită să nu-ți mai fie frică să-ți folosești vocea și propria intuiție.
Dacă aveți tendința de a suferi de probleme cu gâtul, dacă aveți de-a face cu leziuni ale corzilor vocale și dacă vă confruntați cu răgușeală sau alte probleme de laringe,

Sodalitul calmează toate problemele legate de gât.

Este, de asemenea, o piatră prețioasă grozavă pentru întărirea sistemului imunitar, pentru răcirea febrei, pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru a încuraja organismul să absoarbă toate fluidele de care are nevoie, ca să nu mai vorbim de acordarea unei mâini vindecătoare când vine vorba de sistemul limfatic.


Numit și Piatra Poetului, Sodalitul te invită să vezi frumusețea vieții și să comunici acest har în cel mai elocvent dintre moduri.

Pentru scriitori, este o piatră izbitoare, deoarece te încurajează să ridici stiloul și să lași cuvintele să curgă.

Este o piatră uimitoare pentru a fi muză, mai ales dacă o împerechezi cu Lapis Lazuli, Acvamarin și alte astfel de pietre albastre strălucitoare și mistice.
Sodalitul are și o înclinație pentru gândirea pozitivă și îi invită pe toți cei care îl poartă să vadă ce e mai bun în oameni.

Ca un frumos cer albastru senin, după furtună.

Dacă găsești că lumea este prea temperamentală pentru sufletul tău, piatra de Sodalit ar putea fi ancora emoțională de care ai nevoie.


Cristalele aduc bogăție si vindecare în viața noastra, iar Sodalitul este un exemplu sublim al modului în care cristalele vindecătoare vă pot infrumuseta viața.

În timp ce majoritatea pietrelor vin în nuanțe izbitoare de alb și albastru, există multe varietăți de pietre de sodalit, inclusiv nuanțe de galben și portocaliu, violet și gri sau pur și simplu nicio culoare.

O altă varietate de sodalit este piatra Hackmanit, o piatră cu adevărat rară și prețioasă care pare cel mai apropiat lucru de magie datorită capacității sale de a absorbi lumina soarelui și de a-și schimba culoarea datorită naturii sale sensibile la soare, o afecțiune cunoscută și sub numele de tenebriscență.

Sodalitul este o piatră de poezie și adevăr și alegerea perfectă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească comunicarea.

Când chakra gâtului este larg deschisă, acest lucru oferă atât de mult spațiu și libertate vocii să se ridice.

După cum am menționat, este, de asemenea, un cristal de pozitivitate pură (nu în acel mod enervant de ocolire spirituală în care totul este grozav), ci într-un mod autentic și blând, ajutându-i pe cei care se pot simți nerăbdători sau înrădăcinați să vadă ce e mai bun în oameni.

Când ai nevoie de o doză amețitoare de calm, când vrei să stimulezi o gândire mai înaltă și când ai nevoie de un fulger serios de creativitate, Sodalitul va fi piatra care te salvează.