Numele :  provine de la cantitatea ridicata de Vanadium continuta

Compozitie chimica :  Pb 5(VO4)3Cl

Culori :  incolor, rosu intens, galben, rosu maroniu, maroniu, rosu orange, gri

Duritate : 3-4 din 10

Luciu : rasinos

Transparenta : transparent, translucid, opac

Tara de origine : Mexic 


Piatra este recomandata pentru :

Zodii : toate zodiile

Talisman Norocos : Fecioara

Chakre : 1, 2, 3, 4, 6 (predominant 1)

Polaritate : Yang


Vanadinitul este unul dintre cele mai scumpe, rare si pretentioase cristale. Este foarte fragil, se poate sparge destul de usor, de aceea necesita si o ingrijire minutioasa.

Este recomandat sa se poarte de catre persoanele care au probleme cu stresul, care se confrunta cu stari de oboseala masive. Ajuta foarte mult la calmare, in exprimare si de asemenea, amplifica creativitatea proprietarului sau, precum si puterea de concentrare a acestuia.

Persoanele ce au probleme cu somnul pot pune piatra sub perna inainte de a se duce la somn si se vor bucura de odihna pe durata intregii nopti, efectul pastrandu-se pe decursul intregii zile, dandu-va totodata si o buna doza de energie.

Pe plan financiar, acest cristal va poate ajuta sa deveniti mai chibzuit. Daca sunteti o persoana ce cheltuie peste masura, puteti sa puneti piatra in zona casei unde va depozitati fondurile sau chiar si in portofel si astfel veti vedea ca va veti limita in a cheltui excesiv.

Se spune ca este destul de eficace in procesele de slabire, precum si in cazul durerilor severe. Pusa pe zona asupra careia se doreste a actiona aceasta, se va dovedi a fi de un real ajutor celui ce o va folosi.


 *Nota :  Aceste corespondente sau asocieri NU sunt obligatorii , ci orientative. Sfatul nostru este sa alegeti ce va atrage , dupa principiul " cristalul de care aveti nevoie este cel care va va chema " .